Mikóczi Ferenc: A 4 őselem - Hans Zimmer koncert felismerései

2020. február 20. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Eltelt egy újabb hét, én pedig ismét jelentkezem az új videómmal. A megszokott villámtanításoktól eltérően, ma egy élménybeszámolóval érkeztem. Ahogy a címből is láthatod, eljutottam korunk egyik legismertebb zeneszerzőjének, Hans Zimmernek a koncertjére.

Hans Zimmer, a frankfurti születésű zeneszerző már gyerekkorában tudta, hogy mivel akar foglalkozni. A szerzeményeiből árad az elhivatottság, a zene iránti szeretet és szenvedély. Maga a művész gyönyörűen összefoglalta, hogy mit is jelent számára a zene: "Ha történne valami, és többé képtelen lennék zenét szerezni, belehalnék. Ez nem csak egy munka. Nem csak egy hobbi. Ez az, ami miatt érdemes felkelni reggelente."

Ha a név nem ismerős számodra, biztos, hogy a műveivel már találkoztál, mivel Hans Zimmer jó néhány élvonalbeli produkcióhoz szerzett zenét, úgymint az Eredet, a Sötét Lovag-trilógia, a Gladiátor, Az utolsó szamuráj, vagy A Karib-tenger kalózai. Eddigi pályafutása során tízszer jelölték Oscar-díjra, amelyet ´95-ben az Oroszlánkirállyal meg is nyert. Emellett többszörös Golden Globe és Grammy-díj nyertes.

A koncert alatt sok felismerést kaptam, felszínre jöttek a régi emlékek. Eddig nem beszéltem róla, de nekem is van zenei múltam. Gyerekkoromban hét és fél évig jártam zenére és zongorán játszottam. A történethez tartozik, hogy ezt nem saját elhatározásból tettem, hanem édesapám nyomására. Épp ezért nagy volt bennem az ellenállás és affinitásom sem volt a zenéléshez.

A koncertet hallgatva megtapasztaltam a négy őselem dinamikáját. A tűz, víz, föld és a levegő minden számban valamilyen formában megjelent, hol erősebb, hol visszafogottabb szinten. Nem is beszélve az ötödik elemről, amit az alkímia éternek nevez, amely a négy elemet összefogta egy egésszé. Hans Zimmernél említettem az elhivatottságot, amit a koncerten fellépő összes zenészen is látni lehetett. Szinte átszellemülten játszottak, ami plusz energiát adott minden hangszernek.

Ami még a múltamhoz kapcsolódik, a zene tanulás után mondhatni hátat fordítottam a komolyzenének és fiatalon igazi kemény rocker voltam. Viszont ahogy telnek az évek, és az ember egyre bölcsebbé válik, úgy alakul át a zenei ízlése is. Még mindig szeretem a rockzenét, de már egyre nyitottabb vagyok a komoly művek irányába. Neked is azt javaslom, hogy tégy vele egy próbát. Amennyiben a régi, nagy klasszikusok kicsit eltántorítottak ettől a műfajtól, akkor bátran ajánlom neked Hans Zimmer műveit. Hidd el nekem, nagyon megnyugtató tud lenni.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Az ösztön

Köszöntelek Drága Barátom!

A szokásomhoz híven a hét negyedik napján, ismét hozom neked az új villámtanításomat. A mai témánk az ösztön, ami kimondottan a kedvenc témáim közé tartozik.

Elsőként fontos, hogy egy dolgot tisztázzunk, amit nagyon sokan összekevernek, az ösztön nem azonos az intuícióval. Az ösztön DNS szinten belénk kódolt üzenet, ami által cselekszünk. Ez a tudatalattinkból táplálkozik. Ilyen ösztönös cselekedet például az önvédelem. Tegyük fel, hogy rohan feléd egy vadállat, a tested automatikusan felkészül a menekülésre és gondolkodás nélkül felmászol az első fára, amit meglátsz. Ebben az esetben a kiváltó impulzus külső forrásból jött. Viszont az impulzus jöhet belülről is, amire a tested reagál.

Van egy másik rész, amit szintén meg kell említeni, ha az ösztönről beszélünk. Gondolom hallottál már olyan emberekről, akikre azt mondják, hogy született tehetségek. Nem rég olvastam két egykori "csodagyerekről", Alexandra Nechitáról és Lukáš Vondračekről. Alexandrát már négy évesen "Kis Picasso" néven emlegették, mivel úgy festett, mint a híres művész. Lukáš pedig 5-6 évesen Mozart szimfóniákat játszott. Biztosan nem a szüleiktől vagy az óvodában tanulták meg homokozás közben. Ez a tudás sejtszinten volt beléjük kódolva és ösztönösen kezdett el Alexandra festeni, Lukáš pedig zongorázni.

Itt említhetném akár Arnold Schwarzenegger életútját is. Az Utam a csúcsra című könyvben van egy rész, ahol arról beszél, hogy ő mindig ösztönszerűen cselekedett. Nem gondolkodott azon, hogy mit, miért tesz, egyszerűen tudta, hogy az a jó irány.

Most pedig térjünk rá az intuícióra, amit azok is gyakran összetévesztenek az ösztönnel, akik rátértek az önfejlesztés útjára. A legfontosabb különbség, hogy az ösztönnel ellentétben az intuíció nem a tudatalattiból táplálkozik. Amikor lecsendesíted az elmédet, megszűnik benned az ellenállás mindennel szemben, a helyét átveszi egy jó érzés, akkor tudsz kapcsolódni a kollektív tudathoz. Az onnan kapott választ nevezzük intuíciónak. Nem gondolkodsz azon, hogy az az információ helyes, egyszerűen tudod, hogy az.

Bízom benne, hogy a mai tanításommal sikerült tiszta vizet öntenem a pohárba az ösztön és az intuíció kapcsán. Ha szeretnél további segítséget kérni ezzel a témával kapcsolatban, akkor keress bátran. Egyébként a júliusban megrendezésre kerülő V. Életmód Tábor programjába is bekerül a mai tanítás.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Mire ügyeljünk a pénzügyeinknél?

Köszöntelek Drága Barátom!

Sebes szárnyakon elröppent egy újabb hét, én pedig hoztam neked a friss villámtanításomat. Ma egy rendhagyó videóval készültem, ugyanis nem egyedül álltam a kamera elé. Velem tartott Keil Tibor pénzügyi tanácsadó, aki a 92201 – Üzlet Szívvel BNI csoportunk tagja.

Tibor fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik a saját szakterületén. Amit fontos megemlíteni, hogy Tibor személyes indíttatásból kezdett el pénzügyekkel foglalkozni és küldetésének tekinti, hogy segítsen másokon.

Tapasztalatból tudom, hogy a ma emberének nagy szüksége van ilyenfajta útmutatásra. Ugyanis sokan nem látnak bele a saját pénzügyi rendszerükbe, ezért nincsenek tisztában azzal, hogy havi vagy éves szinten mennyi pénzt fizetnek ki feleslegesen. Miközben ezt az összeget az ember meg is tudná spórolni.

Vulkán Társulással szervezett Életmód Táborainkban mi is kiemelten foglalkozunk azzal, hogy megismertessük a fiatalokkal az alap pénzügyi fogalmakat és a spórolás fontosságát. Tibor is megerősítette azt a bölcsességet, amit már Earl Nightingale: A legfurcsább titok című könyvében is olvashattunk: „Tedd félre a fizetésed 10 százalékát“. Ha már szóba kerültek a könyvek, akkor mindenképp meg kell említeni Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa című bestsellerét. Ez a könyv mondhatjuk egy kötelező olvasmány, ami rengeteg felismerést adhat neked is.

Ha elveszettnek érzed magam a pénzügyek világában, ha nem igazodsz ki a biztosítási szerződések apróbetűs, labirintusában, vagy egy megbízható üzleti partnert keresel, akkor szívből ajánlom neked Keil Tibort.

Köszönöm és nagyon hálás vagyok Tibornak, amiért elfogadta a felkérésem és a komfortzónájából kilépve kamera előtt megosztotta velünk a gondolatait.

Neked pedig köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Milyen a beszédmodorod?

Köszöntelek Drága Barátom!

Az „ami bevált, azon ne változtass“ szemléletet követve csütörtökhöz érve ismét hoztam neked egy aktuális tanítást a kommunikációról, egész pontosan a beszédmodorról.

A mai videóm magja onnan ered, hogy A nagy Átalakulás című könyvem hangoskönyv változata felkerült a Voiz kínálatába. A hangoskönyvet Sándor András riporter olvasta fel. A minap kaptam Andrástól egy üzenetet, amiben elmesélte, hogy az egyik ügyfele most gratulált neki a nagyszerű előadásához, ugyanis az úriember letöltötte a hangoskönyvem.

Ha szoksz hanganyagokat, vagy hangoskönyveket hallgatni, akkor biztos találkoztál olyan helyzettel, hogy a téma nagyon tetszett, viszont az előadásmód neked nem jött be. Sokat ront az élményen, ha unalmasan, vontatottan van felolvasva, esetleg az előadó hangja kellemetlen. Tapasztalatból írom. Andrásnak viszont nagyon kellemes a hangja, profi előadó és emiatt öröm őt hallgatni.

Persze mi emberek nem vagyunk egyformák, ahogy a viselkedésünk, szokásaink, úgy a kommunikációnk eltérő. Viszont mindenkiben található egy olyan erősség, amit fel tud használni a kommunikációja során. Ez az a terület, amivel sokan nincsenek tisztában. Van egy berögzült sémája a beszélgetésre és azt követi.

Például, ha valakiben sok az agresszió, aki a beszéde is erőszakos, mindenképp el akarja nekem mondani, amit akar. A másik szeglet a zárkózott, visszahúzódó ember, akinek a kommunikációja is ezt tükrözi. Erre, a mondjuk negatív oldalra lehet még sorolni a kötekedő és cinikus beszédet is. Garantálom, hogy ezekkel nem fogsz sikert aratni a társaságod körében.

Nézzük meg az érem másik felét, a pozitív kommunikációt. Ide sorolható a kedvesség, a tapintatosság és akár az is, hogy jól tudsz kérdezni. Itt említhetném a párom, Ildikó példáját is. Ildikóval az emberek nagyon szeretnek beszélgetni, mivel mindenkihez van egy kedves szava, bárkivel szót ért és a hangja is megnyugtató.

Kérlek most gondolkodj el azon, hogy neked milyen a beszédmodorod. Egy társaságban te vagy a hangadó? Szépen, választékosan ki tudod magad fejezni? Vagy esetleg úgy kell belőled minden szót kihúzni? Bármi is válaszod, ezen tudsz változtatni.

Nekem ezen a területen sokat segített a győri Toastmasters Retorika klub, amit két éve hoztunk létre. Vidám hangulatban, baráti társaságban adunk egymásnak visszajelzéseket, ami által tudunk fejlődni. Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a retorika klubunk, akkor nagy szeretettel várunk az egyik klubestünk. A találkozók időpontjait és további hasznos információkat megtalálod a klubunk Facebook oldalán

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: A megbocsátás

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy megszokhattad, a hét negyedik napján ismét hozom neked az új villámtanításomat. A mai videóm témáját egy olyan fiatalembertől kaptam, aki részt vett a IV. Életmód Táborban és a IV. Élményfutás Csapatban terepfutó versenyen. Sőt az Élményfutáson még egy előadással is készült számunkra.

Ő Jamriska Sebi a 17 éves középiskolai diák, aki a minap megkeresett, hogy bármennyit is keres-kutat a videóim között, nem talál tanítást a megbocsátásról. Sebi, most a te külön kérésedre a megbocsátásról fogok beszélni a mai bejegyzésemben.

Az évek alatt megfigyeltem, hogy minél fiatalabb az egyén, annál hamarabb "kapja fel a vizet", kerül olyan konfrontációba, aminek harag lesz a vége. Ahogy telnek az évek, egyre bölcsebbé, megfontoltabbá válik az ember, ami által az ilyen helyzetek száma is csökken.  

Az én látásmódom szerint a megbocsátás kiindulópontja a megbánás. Tegyük fel, ha te megsértettél valakit és azt szeretnéd, hogy megbocsásson neked, akkor először neked kell őszintén megbánnod amit tettél, vagy mondtál. Fontos, hogy ne azonosítsd magad a tetteddel, mert az csak egy viselkedési forma, amit akkor éppen képviseltél.

Most nézzük meg ugyanezt a dolgot a másik oldalról, amikor is téged bántottak meg, és Te azt mondod: "Megbocsátok neked". Ha te ezt a személyt a viselkedésével azonosítod, akkor valójában az előbbi mondat így hangzik: "Megbocsátok neked. De nem felejtek!". Ez még mindig az ego. Viszont ha meglátod a szellemi lényt a bántó tett mögött, és szívből mondod, akkor fogsz valóban megbocsátani neki. Innentől ténylegesen lekerül róla a figyelmed, szemben az előző esettel.

Azt javaslom, miután megtörtént egy ilyen szerencsétlen helyzet, minél gyorsabban kérj őszintén bocsánatot. Ugyanis, ahogy telik az idő, úgy kezded el saját magadat egyre jobban bántani. Ha azt akarod, hogy egy másik személy megbocsásson neked, akkor először magadnak kell megbocsátanod.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Az információ magja

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy megszokhattad, a hét negyedik napján ismét hozom neked az új villámtanításomat. Ma visszatérünk az önfejlesztés egyik alappilléréhez, mégpedig a megszerzett tudás és információk eredetéhez, vagyis ezek magjához.

Az évek alatt, mióta az Átalakulásom útját járom, azt tapasztalom, hogyha valaki belekezd az önfejlesztésbe, akkor szinte válogatás nélkül kezdi el "falni" a tudást. Az én esetemben is ez volt a helyzet. Ezzel nincs is gond mindaddig, amíg az a tudás, azok az információk valósak. Menet közben jöttem rá én is, hogy mennyire fontos az, kire is hallgatsz.

Ahogy mondtam, az elején én is válogatás nélkül hallgattam hanganyagokat, olvastam könyveket. Egész addig, amíg nem találkoztam Kevin Trudeau egyik mondatával, ami azonnal megfogott. Azt mondta, hogy azoktól tanulj, akik már birtokában vannak, amit te is akarsz magadnak. Nincs más dolgod, mint megfigyelni ő hogyan érte el, és lemásolni. Így mások tapasztalat által tudsz fejlődni. Itt jön képbe a mai tanításom lényege, hogy mi is az információ forrása.

Tegyük fel, hogy olvasol egy könyvet, ami tele van jobbnál jobb ígéretekkel. Viszont mire ez ebben a formában elkészült, lehet már annyira felhígult, hogy a valódi forrást nem kapod meg. Szerencsére a mai világban már van arra lehetőséged, hogy utána nézz honnan is származik az adott információ és mi volt a magja.

Jó példa erre a manapság nagyon felkapott influencerek. Van egy illető, aki szimpatikus, nagyon meggyőzően kommunikál és akár több százezer feliratkozója van. Mi az ember első gondolata? Ha ennyien követik, akkor biztos igaz, amit mond. Azt tanácsolom neked, hogy soha ne a feliratkozók száma alapján dönts. Mindig nézd meg, hogy milyen forrásból származnak azok az információk, amiket megoszt. Ugyanis fennáll a veszélye, hogy ő belerakja a saját gondolatmenetét, hitrendszerét, ami által felhígul, így nem a valódi tudást kapod meg.

A lényeg, hogy olyan tanítóktól, mesterektől tanulj, akik még hozzá vannak csatlakozva a valós forráshoz és már letettek valamit az asztalra. Ezáltal sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az igazi tudást kapod meg. Végezetül, összességében mindig tanulsz. Még a rossz tanároktól is, ha mást nem, azt, hogy mit hogyan ne csinálj. 

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Mi a sikered mérőszáma?

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy ígértem, az új évben is folytatom a régi hagyományt, ha csütörtök, akkor villámtanítás. Ma is egy izgalmas témával készültem neked: Mi a sikered mérőszáma?

Earl Nightingale híres mondása szerint: "A siker egy arra érdemes cél folyamatos megvalósítása." Mit is jelent ez a valóságban? Úgy tapasztalom, hogy sokszor tévúton járunk és csak számokban, pozitív visszajelzésekben mérjük a siker mértékét. Vegyünk három példát különböző területekről. Abban a hitben vagyunk, hogy egy vállalkozó számára a siker a profit nagysága. Egy sportoló számára az elért helyezés, egy humorista számára pedig a közönség pozitív reakciója és a taps. Ezek mérhetőek, ezért a sikert ezzel azonosítjuk.

Viszont azon elgondolkodtál már, hogy a vállalkozó, a humorista vagy a sportoló, akiket látsz, hogy érezték magukat közben? Itt van a kutya elásva. Én azt gondolom, hogy az eredményekkel kimutatható siker önmagában kevés, ha menet közben rosszul érezted magad. Ez az oka, amiért szinte az összes videómban visszatérek az alapokhoz, ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Persze vannak hullámvölgyek, ezért nem arról van szó, hogy minden pillanatban az Érzelmi spirál tetején, a harmónia szintjén légy. De mikor elérted a célod, nézz vissza, hogy érezted magad az utad során. Ez a lényeg.

Mondhatnám a saját példámat is. A folyamatos tenni akarás még mindig megvan bennem, de a fő fókuszt a mennyiségről áthelyeztem a minőségre és arra, hogy közben jól érezzem magam. Ezt tanácsolom neked is, törekedj arra, hogy élvezd, amit csinálsz, érzed jól magad a sikerhez vezető úton.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Jövő héten ismét találkozunk, amikor is a most szombati hajdúszoboszlói előadásomból fogok veled egy részletet megosztani.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Megtervezted a 2020-as éved?

Köszöntelek Drága Barátom!

Új év, új célok, új kihívások. Egy valami azonban garantáltan nem változik, ha csütörtök, akkor villámtanítás. Január elején mi más is lenne a téma, mint az idei év célkitűzései. Te már tudod, hogy mivel lennél elégedett 2020. december 31-én?

Elsőként Winston Churchill örökérvényű gondolata jutott eszembe: "Aki nem tervez, a bukást tervezi meg." Azt tanácsolom, hogy ezt a bölcsességet már most, az év második napján vésd az eszedbe. 2014-ben, az Átalakulásom elején Pongor-Juhász Attila coaching programjában vettem részt. Attila azt javasolta, hogy kezdjünk el álomnaplót vezetni, amibe leírjuk a vágyainkat, álmainkat, céljainkat. Én a mai napig ezt teszem.

Most pedig arra kérlek, hogy fogj egy tiszta, fehér papírt és egy kék tollat. Írd le az összes gondolatodat, ami ezzel kapcsolatban az eszedbe jut. Ugyanis a leírt gondolatnak sokkal nagyobb ereje van. Arról nem is beszélve, hogy amit leírsz, azt már nem kell a fejedben tartanod. Az lebegjen a lelki szemeid előtt, hogy mivel lennél elégedett az idei év végén.

Miután ezeket leírtad, elkezdheted visszafelé megtervezi az utadat, hogy fogsz oda eljutni. Milyen képességekre, tudásra, új ismeretekre lesz szükséged? Kik azok a személyek, akik segíteni fognak az utad során? Mi az, amit az adott pillanatokban tenni fogsz? Ezek mind lényeges kérdések, amiket már az elején szükséges tisztáznod magadban.

Amikor fiataloknak tartok előadást, akkor azt szoktam mondani, hogy szeleteld fel a mamutot. Ez a módszer nagyon hasznos, ha egy hosszútávú, éves célról beszélünk. Írd le az egész folyamatot, havi, heti vagy akár napi lebontásban. Ezáltal kapsz egy sorvezetőt, amiből látni fogod, hogyan követik egymást a lépések. Így már nem is tűnik olyan hatalmasnak az a mamut, igaz?

Ha menet közben úgy érzed, hogy elakadtál, nem tudod merre haladj tovább, akkor bátran kérj segítséget. A legjobb megoldás, amit én is praktizálok, legyen egy Mastermind csoportod. Napoleon Hill szerint egy Mastermind csoport nélkül nem tudsz igazán nagy eredményeket elérni.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Kielemezted az idei éved?

Köszöntelek Drága Barátom!

Ünnepi hangulatban, megnyugodva elérkeztünk a 2019-es esztendő utolsó villámtanításhoz, amit kezdjünk egy visszatekintéssel. Te milyen célokat tűztél magad elé januárban? Ezekből mit sikerült megvalósítanod?

Azt tapasztalom, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni az év közben elért sikereinkről. Kitűztünk egy célt, elértük, pipa és jöhet a következő. Nem állunk meg, nem ünnepeljük meg. Most itt a tökéletes alkalom, hogy számba vedd az egész éves eredményeidet, kielemezd és büszke légy magadra.

A vállalkozásunkban mi is ma néztük át az éves statisztikáinkat, az elért eredményeinket, és bevallom, nagyon büszke vagyok. Többek között sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi bevételünket, mindezt kisebb létszámban. Ezen felül sikeresen elindítottuk az első szlovákiai BNI csoportot Dunaszerdahelyen, magyar nyelven. A Vulkán Társulással megvalósítottuk a IV. Életmód Tábort és a szeptemberi Élményfutást.

Azt tanácsolom, hogy ülj le, elemezd ki az egész évedet és utólag is ünnepeld meg a magánéleti és munkahelyi sikereidet. Ha nem vezetsz statisztikákat, akkor ez legyen az első dolog, amit az új évben elkezdesz. Hiszen csak azt tudod nyomon követni, és azon tudsz változtatni, amit mérsz. Korábban én is feleslegesnek tartottam és 2014 előtt én se foglalkoztam vele.

Amit mindenképp tarts szem előtt elemzés közben: ne másokhoz hasonlítsd magad, ne másoknak akarj megfelelni. Azt nézd meg, hogy a korábbi önmagadhoz képest most hol vagy. Ha esetleg valami nem az előzetes terveid szerint alakult, akkor se ostorozd magad. Örülj annak, amit elértél.

Ezúton is szívből köszönöm a családomnak, hogy egész évben mellettem voltak és támogattak; a kollégáimnak a segítséget, és ügyfeleimnek az egész éves bizalmat.     

Köszönöm, hogy az egész évben velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

Mikóczi Ferenc: Mire figyelj karácsonykor?

Köszöntelek Drága Barátom!

Egy több, mint három éves hagyományt folytatva ma hoztam neked az új villámtanítást a közeledő karácsony fényében. A mai téma: Mire figyelj karácsonykor? Az ünnepi videók java a szeretetről, a családról és egymás segítéséről szól. Ezek minden nagyon-nagyon fontosak. Viszont amivel én készültem, az kicsit rendhagyó lesz. Ugyanis jelen esetben a kulcsszó a figyelem.

Az Átalakulás egyik elengedhetetlen eleme a figyelem. Elsősorban önmagunk, a gondolataink, érzelmeink, viselkedésünk figyelése. Mielőtt kifejteném, hogy mire gondolok, egy dolgot szeretnék tisztázni. Ahhoz, hogy másoknak hatékonyan tudjunk segíteni, először önmagunkat kell rendbe tenni.

A túlzásba vitt segítségnyújtást tekinthető kompenzációnak is. Vagy mondhatnám a saját példámat, a munkamániát, ami egyben a mai tanításom forrása is. Hosszú évekig minden energiámat csak a munkába fektettem. Éjt nappallá téve megállás nélkül robotoltam, amit idővel a környezetem is átvett.

Amikor az önfejlesztés útjára léptem és elkezdtem magam jobban figyelni, rájöttem ennek az okára. Az önbizalmamat, önbecsülésemet az elvégzett munka táplálta. Akkor azt gondoltam, hogy az az idő, amit nem munkával töltök, el van pocsékolva. Ezen a területen is tudtam fejlődni, most már nyugodtan tudok pihenni, mivel jól érzem magam a bőrömben és nem külső forrásból várom a megerősítéseket.

Visszakanyarodva a fő gondolatmenethez, az előtted álló ünnepi időszak kitűnő lehetőség arra, hogy jobban elkezd magad figyelni. Ez egy különleges alkalom, mivel minden lecsendesedik. Ezekből a megfigyeléseidből pedig nagyon sokat tudsz tanulni. Felismerheted, hogy okoz benned frusztráltságot, mi az a terület, ahol még fejlődnöd kell és mik azok a dolgok, amik elégedettséggel töltenek el.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Békés, boldog, szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánok!

 

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor