A nagy ÁTALAKULÁS

8/5 - Mikóczi Ferenc: Mire van és mire nincs ráhatásod?

Felejtsd el a stresszt!

2017. június 22. - A nagy ÁTALAKULÁS

A múlt héten elérkeztünk az Átalakulásod felgyorsítását segítő sorozatunk félidejéhez, amelyben bemutattam neked a tevékenység mérlegét, aminél azt elemeztük, hogy mérleg melyik felén "töltesz" több időt, a "gondolatok" vagy a "hogyan?" részben.

Akkor azt mondtam, hogy az az önvizsgálat témája.

A mostani tanításomban már azt nézzük meg, hogy mely területekkel foglalkozol a legtöbbet és mi okozza neked a legnagyobb stresszt. Tehát mire van és mire nincs ráhatásod?

A könnyebb megértés érdekében felrajzoltam neked egy ábrát, amin két koncentrikus kört láthatsz. A belső a "befolyásolási kör", amelybe azok a területek tartoznak, amikre van ráhatásod, tudod irányítani. Ezek azok az események, tevékenységek, ahol proaktív vagy.

A külső pedig, az "érdekeltségi kör", amelybe azok a dolgok tartoznak, amelyeket nem tudsz irányítani, nincs ráhatásod. Itt reaktív a viselkedésed, mivel nem rajtad múlnak a dolgok alakulásai.  

Kérlek tedd fel magadnak a kérdést, Te melyik területtel foglalkozol a napod nagy részében?

Oda helyezed a fókuszt, amire van ráhatásod, tudod irányítani és csak rajtad múlik? Vagy olyan dolgok miatt stresszeled magad, amire nincs ráhatásod? Bosszankodsz az időjárás miatt? Mérgelődsz az újabb adóterheken, amelyeket "állam bácsi" szabott ki rád? Mégis miért? Szebb lesz az idő, ha rosszkedvűen szidod a felhőket?

Mikor megjelenik egy stresszhelyzet az életedben, tedd fel magadnak a kérdést, hogy van rá hatásom vagy nincs ráhatásom? Ha van, akkor foglalkozz vele, de ha nincs, akkor engedd el. Mi értelme van olyan dolog miatt elrontanod a kedved, amit nem tudsz irányítani?

Ehelyett inkább dolgozz azon, hogy tágítsd a befolyásolási köröd, tehát bővítsd azoknak a területeknek a számát, amire van ráhatásod. Ugyanis a sikeres emberek mind ezt teszik, folyamatosan.

Köszönöm, hogy megnézted a 8 részes sorozatom 5. videóját.

Kérlek, ha tetszett küld tovább. Neked csak egy kattintás, de lehet egy barátodnak vagy ismerősödnek sokat fog segíteni.

A jövő héten csütörtökön várlak a 6. résszel, addig is sikeres hetet kívánok és kérlek újból tarts velem.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, motivátor, vállalkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8412612695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása