A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Az információ magja

2020. január 16. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy megszokhattad, a hét negyedik napján ismét hozom neked az új villámtanításomat. Ma visszatérünk az önfejlesztés egyik alappilléréhez, mégpedig a megszerzett tudás és információk eredetéhez, vagyis ezek magjához.

Az évek alatt, mióta az Átalakulásom útját járom, azt tapasztalom, hogyha valaki belekezd az önfejlesztésbe, akkor szinte válogatás nélkül kezdi el "falni" a tudást. Az én esetemben is ez volt a helyzet. Ezzel nincs is gond mindaddig, amíg az a tudás, azok az információk valósak. Menet közben jöttem rá én is, hogy mennyire fontos az, kire is hallgatsz.

Ahogy mondtam, az elején én is válogatás nélkül hallgattam hanganyagokat, olvastam könyveket. Egész addig, amíg nem találkoztam Kevin Trudeau egyik mondatával, ami azonnal megfogott. Azt mondta, hogy azoktól tanulj, akik már birtokában vannak, amit te is akarsz magadnak. Nincs más dolgod, mint megfigyelni ő hogyan érte el, és lemásolni. Így mások tapasztalat által tudsz fejlődni. Itt jön képbe a mai tanításom lényege, hogy mi is az információ forrása.

Tegyük fel, hogy olvasol egy könyvet, ami tele van jobbnál jobb ígéretekkel. Viszont mire ez ebben a formában elkészült, lehet már annyira felhígult, hogy a valódi forrást nem kapod meg. Szerencsére a mai világban már van arra lehetőséged, hogy utána nézz honnan is származik az adott információ és mi volt a magja.

Jó példa erre a manapság nagyon felkapott influencerek. Van egy illető, aki szimpatikus, nagyon meggyőzően kommunikál és akár több százezer feliratkozója van. Mi az ember első gondolata? Ha ennyien követik, akkor biztos igaz, amit mond. Azt tanácsolom neked, hogy soha ne a feliratkozók száma alapján dönts. Mindig nézd meg, hogy milyen forrásból származnak azok az információk, amiket megoszt. Ugyanis fennáll a veszélye, hogy ő belerakja a saját gondolatmenetét, hitrendszerét, ami által felhígul, így nem a valódi tudást kapod meg.

A lényeg, hogy olyan tanítóktól, mesterektől tanulj, akik még hozzá vannak csatlakozva a valós forráshoz és már letettek valamit az asztalra. Ezáltal sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az igazi tudást kapod meg. Végezetül, összességében mindig tanulsz. Még a rossz tanároktól is, ha mást nem, azt, hogy mit hogyan ne csinálj. 

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6015412232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása