A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mit ad neked az olvasás?

2018. augusztus 02. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Csütörtökhöz híven, még a nyár közepén is hoztam neked az új villámtanítást, amit rögtön egy kérdéssel indítok: mikor olvastál utoljára egy önfejlesztő, vagy bármilyen más könyvet?

A legtöbb ember a hobbijai közé besorolja az olvasást is. Pedig, ha jobban belegondol, lehet, hogy maximum két könyvet, ha elolvas. A mai videómban elárulom neked, hogy mit is ad az olvasás, és a világ legsikeresebb emberei miért is nagy olvasók.

A könnyebb megértés érdekében három részre osztottam az olvasás fontosságát.

1. Ingerlés - impulzus

Az első és talán a legfontosabb, hogy miközben olvasol, az agyhullámaid frekvenciáját, rezgését folyamatos ingerlés, impulzus éri. Ezáltal a gondolataidat, érzéseidet "kiküldöd" a mindenségbe, ami majd a fizikai valóságban fog testet ölteni. Vagyis az érzéseid, gondolataid, vágyaid, amik megjelennek olvasás közben, azok eljutnak az univerzumba, a kvantumtérbe, és ezen keresztül fog a te életedbe fizikai formában is megjelenni.

Ez elsőre nagyon hihetetlenül és spirituálisan hangzik, de tudatosítsd magadban, hogy a gondolataidnak teremtő ereje van.

2. Relaxáció

Miközben olvasol, egy relaxációs állapotba kerülsz, amit úgy is neveznek, hogy Alfa- és Théta-állapot. Ez az az állapot, mikor mindennel egységben vagy, maga a harmónia. Ebben az állapotban jutsz el arra a szintre, amikor a dolgok manifesztálódnak. A legtöbben a napjuk nagy részében az úgynevezett Delta-állapotban vannak. Ez a szint, amikor benne vagy az anyagban, a testedben. Viszont ebben az állapotban nem működik a teremtés.

Biztos már veled is előfordult, hogy egy hosszú, kimerítő nap után elkezdtél olvasni és azt vetted észre, hogy jobban érzed magad. Lenyugodtál és megszabadultál a stressztől. Ez annak köszönhető, hogy bekerültél ebbe a relaxációs állapotba.

Emlékezz vissza a gyerekkorodba, mikor meséket olvastál és beleképzelted magad valamelyik szereplő bőrébe. Mennyire jó érzés volt beleélni magunkat a képzelet világába. Tehát relaxáció képen is olvass.

3. Szokás

A harmadik dolog, amit az olvasás ad neked, hogy idővel a szokásoddá válik. Ha minden nap olvasol, azt fogod tapasztalni, hogy vágysz rá, hogy ismét a kezedbe fogj egy könyvet. Vagy újra elolvasol egyet.

Velem megesett, hogy újraolvastam egy könyvet - a Sikerkalauzt (Dale Carnegie), ami életem első könyve volt és Both Attila barátomtól kaptam (erről olvashattál A nagy Átalakulás című könyvemben) - és másodszorra, mintha egy teljesen újat olvastam volna. Mintha az addig fejezetek eddig nem lettek volna benne (pedig ott voltak már az első alkalommal is). Szerinted miért nem láttam elsőre?

Azért, mert már egy új ember vagyok. Ahogy te is új emberré fogsz válni, ha a rendszeres olvasást beépíted az életedbe. Ráadásul a régi rossz paradigmáidat is segít leépíteni, mint mondjuk a szappanoperák vagy hírek nézése.

Én arra biztatlak, hogy minden nap olvass, legalább egy oldalt, vagy egy fejezetet. Hiszen a testedet is táplálod minden nap, akkor az elméddel miért nem teszed ugyanezt? Minden nap tápláld úgy a lelkedet és az elmédet, ahogy a fizikai testedet.

A Vulkán - tehetséggondozó társulás által szervezett Életmód Táborainkban is arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy sokat olvassanak. Ezért a jutalmak és díjak között mindig sok-sok könyv szerepel.

Az idei, III. Életmód Táborban barátom Dósa Szilárd külön megajándékozott minden táborozót és önkéntest Don Boyer: Olvass és gazdagodj című remek könyvével. A Táborban részt vett gyermekek visszajelzéseit idézve: "Ez a könyv zseniális!"Neked is csak ajánlani tudom.

Ezúton is szívből köszönjük Dósa Szilárdnak a Carnegie Principle családnak a nagylelkű támogatást.

Neked pedig köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6514143273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tősér Róbert 2018.08.03. 18:33:11

Csak megerősíteni tudom Ferenc gondolatait. Én heti 1 könyv, kb 200 oldal amit elolvasok. Főként önfejlesztés témakörben. Hihetetlen erőt tud adni, és fantasztikus az átalakulás.. :)
süti beállítások módosítása