A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: COVID-19 - Mihez kezdj ebben a helyzetben?

2020. március 19. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Újra jelentkezem a megszokott időben, a megszokott környezetből. Világszinten egy olyan helyzetben találtuk magunkat, amire az emberiség nem volt felkészülve, ez pedig nyugtalanságot okoz. A feszültség szinte tapintható a levegőben, sokan nem tudják, hogy mihez is kéne ebben a krízisben kezdeni. Ma megosztok veled néhány tanácsot, amivel a lehető legjobbat ki tudod hozni a mostani szituációból.

Bizonyos mértékben egy olyan helyzetben vagyunk, ami a befolyásolási körünkön kívül van. De valamilyen szinten mégis van ráhatásunk. Amellett, hogy betartod az előírásokat, elsőként nézd meg, hogy érzed magad ebben a szituációban. Milyen érzések vannak benned? Mennyire vagy alul az Érzelmi spirálon? Kezdjük azzal, hogy mit tudsz tenni jelenleg a vállalkozásodban.

Kijelenthetjük, hogy sok cégnek most át kell néznie az idei évre kitűzött céljait, esetleg alternatív utakat keresni. Ha vállalkozó vagy, akkor nézd meg, hogy jelenleg mi a legnagyobb kihívásod. Vagy mi az a tevékenység, amit már régóta halogatsz és most meg tudnád csinálni. Amit én tanácsolok, hogy kezdj el megismerkedni az online világgal, nézd meg, hogy milyen lehetőségeid vannak a virtuális térben. Hiszen ez a jövő, amit évekkel ezelőtt a moziban láttunk, az lassan valósággá válik.

Térjünk át egy másik, a vállalkozásnál is sokkal fontosabb területre, a családra. Most itt a lehetőség, hogy több időt tölts a pároddal, meghallgasd, amit már hosszú ideje mond neked, és nagyobb figyelmet tudsz szentelni a gyermekeidre is.

Végül, de nem utolsó sorban ott vagy te magad. Hidd el nekem, ebben a helyzetben is ott a tanítás. Lehet, ezt most még nem látod. Erre a járványra tekinthetünk úgy, mint egy ébresztőre, hogy itt az ideje kicsit lecsendesedni és befelé fordulni. Minden ember hivatása csak az lehet, hogy eljusson önmagához. Itt az alkalom önvizsgálatot tartani és szembe nézni a hibáinkkal, az önzőséget félrerakva segíteni a rászoruló embertársainknak. Sok olyan ember és család van, akik most rászorulnak a támogatásra. A bajban ismered meg igazán az embereket, akik körülvesznek. De a legfontosabb, a bajban tudod meg, hogy mennyire vagy erős.

Zárásként azt tanácsolom neked, hogy ne bújd percenként az online cikkeket és híradásokat a járványról. Ha megállás nélkül ezt olvasod, az nyugtalanságot és félelmet kelt benned. Én naponta egyszer elolvasom az új fejleményeket, megnézem milyen biztonsági előírások és törvények jöttek ki, amiket be kell tartani. De ezen felül nem szennyezem az elmémet.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6715533262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása