A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Megtervezted a 2020-as éved?

2020. január 02. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Új év, új célok, új kihívások. Egy valami azonban garantáltan nem változik, ha csütörtök, akkor villámtanítás. Január elején mi más is lenne a téma, mint az idei év célkitűzései. Te már tudod, hogy mivel lennél elégedett 2020. december 31-én?

Elsőként Winston Churchill örökérvényű gondolata jutott eszembe: "Aki nem tervez, a bukást tervezi meg." Azt tanácsolom, hogy ezt a bölcsességet már most, az év második napján vésd az eszedbe. 2014-ben, az Átalakulásom elején Pongor-Juhász Attila coaching programjában vettem részt. Attila azt javasolta, hogy kezdjünk el álomnaplót vezetni, amibe leírjuk a vágyainkat, álmainkat, céljainkat. Én a mai napig ezt teszem.

Most pedig arra kérlek, hogy fogj egy tiszta, fehér papírt és egy kék tollat. Írd le az összes gondolatodat, ami ezzel kapcsolatban az eszedbe jut. Ugyanis a leírt gondolatnak sokkal nagyobb ereje van. Arról nem is beszélve, hogy amit leírsz, azt már nem kell a fejedben tartanod. Az lebegjen a lelki szemeid előtt, hogy mivel lennél elégedett az idei év végén.

Miután ezeket leírtad, elkezdheted visszafelé megtervezi az utadat, hogy fogsz oda eljutni. Milyen képességekre, tudásra, új ismeretekre lesz szükséged? Kik azok a személyek, akik segíteni fognak az utad során? Mi az, amit az adott pillanatokban tenni fogsz? Ezek mind lényeges kérdések, amiket már az elején szükséges tisztáznod magadban.

Amikor fiataloknak tartok előadást, akkor azt szoktam mondani, hogy szeleteld fel a mamutot. Ez a módszer nagyon hasznos, ha egy hosszútávú, éves célról beszélünk. Írd le az egész folyamatot, havi, heti vagy akár napi lebontásban. Ezáltal kapsz egy sorvezetőt, amiből látni fogod, hogyan követik egymást a lépések. Így már nem is tűnik olyan hatalmasnak az a mamut, igaz?

Ha menet közben úgy érzed, hogy elakadtál, nem tudod merre haladj tovább, akkor bátran kérj segítséget. A legjobb megoldás, amit én is praktizálok, legyen egy Mastermind csoportod. Napoleon Hill szerint egy Mastermind csoport nélkül nem tudsz igazán nagy eredményeket elérni.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr4115359178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása