A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: A munkád kielégíti a lelkedet?

2020. február 27. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Új hét, új tanítás, megszokott környezet, de valami mégis más... Gondolom feltűnt neked, hogy most nem a megszokott "egyenruhámban" készítettem el a videómat, aminek megvan az oka. Úgy vélem, hogy néha szükséges változtatni a bevett szokásainkon, mintáinkon és egy kicsit kilépni a komfort zónánkból. Úgyhogy a mai tanításomat sportos, laza viseletben hoztam el neked, aminek a címe: A munkád kielégíti a lelkedet?

Ha véletlenszerűen megkérdezel tíz embert, akkor szinte biztos, hogy heten azt fogják mondani, nem szeretik a munkájukat. Most téged is megkérdezlek, te szereted a munkádat? Amennyiben te is az említett hét ember közé tartozol, akkor vizsgáld meg, hogy mi az oka. Miért nem szereted? Miért nem tölt fel energiával? Lehet az maga a tevékenység, amit végzel, vagy a munkakörnyezet, a kollégáid, a fizetésed, esetleg a főnököd. Az is előfordulhat, hogy összességében szereted a munkádat, csak van olyan része, amit jelenleg kényszerből teszel. Vagy van egy kollégád, akivel egyszerűen nem jössz ki. Ezzel kapcsolatban ajánlom neked a személyiségtípusokról készült videómat, amiből tisztább képet kaphatsz ennek a hátteréről. De a végső választ neked kell megtalálnod.

A mai tanításomban ezzel a témával kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg. Nézzük meg a két szegmenst, az első, amikor szereted a munkádat, lelkesen, örömmel végzed a feladataidat és a nap végén energikusan mész haza. A másik pont az ellenkezője, unottan, fáradtan dolgozol, bárhol szívesebben lennél és nap végén teljesen lemerülten távozol.

Ezt az állapotot az Érzelmi spirálon is meg tudod vizsgálni. Az első esetben magasan vagy, akár egészen a harmónia szintjén. Tisztában vagy vele, hogy lehetnek nehézségek, nem várt akadályok, de még azt is nyugodtan fogadod, mert tudod, hogy képes leszel megoldani. A másik végletet tekintve, szinte egész nap a spirál alsó szintjén helyezkedsz el. Még az is sok energiádba kerül, hogy legalább az unalom szintjére felhúzd magad. Jegyezd meg, valódi értéket csak az első esetben tudsz teremteni. Csak akkor, ha örömmel, lelkesen végzed a munkád, mert az látszani fog a végeredményen.

Most ugorjunk vissza kicsit az időben. Mivel fiatalokkal is foglalkozom (Vulkán Társulás), ezért elsőkézből tudom, hogy 14-15 évesen a legtöbben még nem tudják, mivel akarnak felnőttként foglalkozni. Nincsenek tisztában a saját erősségeikkel, még nem találták meg azt a tevékenységet, amiben ki tudnának teljesedni. Mi ebben is segítünk nekik az Életmód Táborban. Megismertetjük velük a saját erősségeiket és hagyjuk, hogy megtalálják azt a dolgot, amiben a legjobbak, amit örömmel csinálnak. Nem mi mondjuk meg nekik, hogy szerintünk miben kiválóak, ehelyett vezetjük őket, hogy ők fedezzék fel.

Gondolj bele, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha ilyen fiatalon tudnád, hogy mivé akarsz válni. Lehet, hogy annak idején nem a jó úton indultál el, de tapasztalatból mondom, hogy negyven felett sem késő változtatni. A válasz ott van benned is, a lelked megsúgja neked. Hallgasd meg a kis suttogó hangot, ami mutatja neked a helyes irányt és ne az analitikus elméddel próbáld magad meggyőzni az ellenkezőjéről.

Egy dolgot jól jegyezz meg, mindig van választásod. A te döntésed, hogy olyan munkahelyen, olyan tevékenységet végzel, amit nem szeretsz. Lehet, hogy pályakezdőként szülői nyomásra vállaltad el, vagyon nagyon jó fizetést ígértek. Erre csak te tudod a választ. Viszont, ahogy mondtam a végső döntés mindig a tiéd.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr7215492492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása