A nagy ÁTALAKULÁS

Komfort zónán kívül - Dan Sullivan 4C

2017. április 20. - A nagy ÁTALAKULÁS

Elsősorban tudod, hogy mi a komfort zóna? A komfort zóna (de nevezhetnénk akár kényelmi zónának is) az a közeg, ahol szorongások és félelmek nélkül tudsz élni, cselekedni. Tehát ahol kényelmesen érzed magad és alig kell kockázatot vállalnod. 

A komfort zónádban az eddig megszokott, kényelmes módban tudod élni az életed. Ez szép és jó, hiszen ezt ismered, a tudatalattid is biztonságban érzi magát, mert itt nem érheti baj. De!

Ha valóban fejlődni akarsz és az átalakulás útjára lépsz, elengedhetetlen, hogy kilépj a komfort zónádból. Ez bizony kellemetlenséggel jár, mert kockázatot kell vállalnod, egy eddig számodra ismeretlen "világba" kell lépned. A tudatalattid persze tiltakozni fog, és elkezded gyártani a teóriákat, hogy neked ott nagyon is jó, mert az ismerős. Hisz minek változtass és vállalj kockázatot? 

Viszont, ha nem lépsz ki és mindig a komfort zónádban maradsz, akkor nem fogsz fejlődni, az átalakulásod sem kezdődik el! Ha mindent ugyanúgy teszel, mint eddig akkor az eredmény is mindig ugyanaz lesz. Nem lesz változás. 

Több pénzt szeretnél? Szeretnél egy párt magadnak? Csinosabb vagy soványabb akarsz lenni? Akkor viszont nincs mese. Győzd le a "kisördögöt" a fejedben és lépj ki.

Nem kell rögtön az egész életedet megváltoztató döntéseket hoznod. Ahhoz, hogy megtapasztald milyen érzés elhagyni a kényelmes közeged kezd apró lépésekkel, amik épp csak kimozdítanak, például az eddig megszokott útvonal helyett másik úton menj munkába vagy haza, menj el egy olyan étterembe, ahol még nem jártál, vegyél fel olyan ruhát, amit nem szoktál hordani. Megtapasztalod, hogy milyen jó érzés új dolgokat kipróbálni, az izgalmat, mikor belevágsz és a végén megnövekszik az önbizalmad.

A komfort zónád elhagyásában nagy segítséget tud neked nyújtani Dan Sullivan "4C" modellje. Az egyik első bejegyzésemben már foglalkoztam a "4C"-vel, amit itt újra el tudsz olvasni és a videóm is pont erről szól.

Ahányszor elhagyod a komfort zónád, az önbizalmad mindig növekedni fog és egy kis idő után, már nagyobb volumenű döntéseket is meg mersz majd hozni. Oda mersz állni a főnököd elé és fizetésemelést kérni, lesz bátorságot randira hívni a kiszemelt lányt, leküzdöd a félelmed és elmész egy edzőterembe.

A komfort zónádban nem vár semmi új. Ha jobb, boldogabb életet akarsz magadnak, akkor már tudod mit kell tenned. A szebb jövő kulcsát a zónádon kívül találod meg.

A nagy Átalakulás című könyvemben részletesen írok arról, milyen az, mikor kilépsz a komfort zónádból. Én is csak azért tudtad ilyen ütemben fejlődni, mert leküzdöttem a félelmeimet és mertem lépni.

Ha szeretnél többet megtudni a témáról, vagy elakadtál és segítségre van szükséged akkor kérlek rendeld meg a könyvemetkövesd figyelemmel a heti villámtanításaimat vagy keress meg bátran.

"Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik!" - Lao-ce

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, motivátor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6012440627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása