A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Elég csak jónak lenni?

2019. november 14. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy megszokhattad, minden hét negyedik napján hozok neked egy villámtanítást és ez most sincs másképp. Ma ismét a vállalkozás kerül a középpontba, azon belül is a marketing témakörét járjuk körbe alaposabban. Ahogy a videóm címe is utal rá: Elég csak jónak lenni? Vagy annak is kell látszani?

Már-már unalomig ismételgetett a régi szólás, hogy: "A jó bornak nem kell cégér". Persze vannak olyan vállalkozások, amik annyira egyedi piacon működnek, vagy olyan különleges és ritka termékeket, szolgáltatásokat nyújtanak, hogy úgy érzik, semmi szükségük reklámra. Biztosra veszem, hogy marketing szakemberek ezzel sem értenének egyet, több szempontból is. Elég csak megnézni a Coca-Colát, a világ egyik legismertebb márkáját, amely a mai napig évi dollármilliókat költ reklámokra.

Ebből is látszik, hogy mennyire fontos a kommunikáció a már meglévő és potenciális ügyfelek felé. Egy újonnan induló vállalkozás esetében pedig ez hatványozottan igaz. Hogyan ismerjék meg a leendő vásárlóid a termékedet, szolgáltatásodat, ha tájékoztatod őket?

A cégek egy része még mindig úgy tekint a marketingköltségekre, mint felesleges kiadásokra. Ezen vállalatok arra támaszkodnak, hogy a termékük, szolgáltatásuk van annyira jó, hogy reklám nélkül is eladható. A családi vállalkozásunkat említve, mi is büszkék vagyunk a termékeink minőségére. Csak olyan húsokat és húskészítményeket forgalmazunk, amelyet mi is fogyasztunk, ezért teljes nyugalommal kínáljuk a vevőinknek.

Tehát, hiszünk a termékünkben, tudjuk, hogy nagyon magas minőséget képvisel, mégis van egy havi fix költségkeret, amit csak a marketingre, hirdetésekre költünk. Hiába zseniális, amit árulsz, ha az emberek nem ismernek.

A mai tanításomat Henry Ford szellemes, mégis óriási igazságot tartalmazó gondolatával szeretném zárni:

"Aki azért nem költ reklámra, hogy pénzt takarítson meg, az ennyi erővel az óráját is megállíthatná, hogy időt takarítson meg."

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3315305794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása