A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Haladj lépésről lépésre

2019. május 23. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Pünkösd havának huszonharmadik napján, a mai tanításom témájához kapcsolódva, egy újabb lépést teszünk előre a blogunk útján. Ma viszont nem a jól megszokott környezetből jelentkezem.

A hétvégén a párommal és a lányommal részt vettem a magyar Carnegie Principle család 2 napos rendezvényén, Miskolctapolcán az Aurora Hotelben. Mindamellett, hogy önmagunk fejlesztése állt a középpontban, a kikapcsolódásra is maradt időnk. Meglátogattuk a gyönyörű miskolctapolcai Barlangfürdőt. Ha még nem jártál ott, akkor szívből ajánlom, hogy látogass el. Nem minden nap adatik meg az embernek, hogy egy barlangban úszkáljon.

Rátérve a "szakmai részre", először is szívből köszönöm Dósa Szilárd barátomnak és a magyar Carnegie Principle csoportnak a lehetőséget, hogy egy fantasztikus közegben adhattam át a gondolataimat, amelyből most egy részletet veled is megosztok. Az előadásom témájának a "Haladj lépésről lépésre" címet adtam, ahogy az angol mondaná: Step by step.

Akár azt is írhatnám, hogy a mai tanításom szorosan kapcsolódik a múltheti, türelemről szóló bejegyzésemhez. Legtöbben szeretjük, ha a munkánknak azonnal látjuk az eredményét, minél gyorsabban el akarunk jutni a végcélhoz. Mint írtam, ennek egyik oka a türelmetlenség. Mit gondolsz, mi állhat még ennek a hátterében? Az irigység.

Azt látjuk, hogy a barátaink, vagy az üzleti életben a versenytársaink előrébb járnak és mi is ott akarunk lenni. De nem biztos, hogy tudjuk, mennyi időt és energiát fektetett abba, hogy eljusson arra a szintre, igaz? Mi már csak a végeredményt látjuk.

Persze ahhoz, hogy az ember sikeres legyen, szükség van még egy nagyon fontos alkotóelemre; tudd, hogy hova akarsz eljutni. Annak a hajósnak semmilyen szél sem fog segíteni, aki nem tudja hol akar kikötni. Tehát az első kérdés, amire neked is választ kell adnod, hol akarsz kikötni. Ezt viszont csak te tudhatod.

Mikor már tudod a választ, akkor jöhetnek az eszközök és a szükséges tudás. Ezek megszerzésére pedig a Carnegie Principle család egy nagyszerű hely. Bátran ajánlom, hogy ismerd meg jobban a magyarországi Carnegie Principle csoportot.

Amellett, hogy nagyon jól éreztem magam a családom körében még taníthattam és tanultam is. Nagy öröm és hála van a szívemben, hogy ezúttal is tudtam másoknak segíteni.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a tanításommal a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr4614852354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása