A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: 10 módszer a hangulat javítására

2019. január 31. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Az új év első hónapjának utolsó napján a megszokottakhoz híven hozom neked az új villámtanításomat. A hideg téli időben az ember gyakran érzi magát feszültnek, enerváltnak. Ezért most hoztam neked 10 módszert a hangulat javítására. Ezek bevált tippek, amiket én is alkalmazok az életemben.

Sorrendbe szedtem a módszereket, de bátran variálhatod aszerint, hogy neked melyik felel meg a legjobban. Lehet most azt gondolod, hogy ezt már milliószor hallottad, sok anyagot találni ról a neten. Én csak azt kérem, hogy figyelmesen nézd meg és olvasd el az én praktikáimat, amik garantálom, hogy neked is tudnak segíteni a kedélyállapotod javításában.

1. EFT – kopogtató technika

Az EFT Érzelmi Felszabadítás Technikája (Emotional Freedom Techniques) egy alternatív gyógymód és személyiségfejlesztő módszer. Az EFT elmélete szerint minden rossz érzést és betegséget a szervezet energiaáramlásának zavarai okoznak. A kezelés során az úgynevezett meridiánpontokat kopogtatod végig és közben pozitív megerősítéseket mondasz. Az alábbi linken találsz egy videót, amely segít neked abban hogyan végezd el a gyakorlatokat.

2. Megerősítő mondatok, aforizmák

Az előző ponthoz kapcsolódik a második, a megerősítő mondatok, aforizmák. Ezekről már biztos hallottál. Azt javaslom, hogy találj ki magadnak egy hármas mondatfüzért, amit sokszor elismételsz egy nap. Például: "Gazdag vagyok! Bátor vagyok! Hálás vagyok!" Sok tudnak segíteni, ha úgy érzed, hogy épp rossz hangulatban vagy.

3. Trambulin – gumiasztal

A listánk talán legszórakoztatóbb része az trambulinon való ugrálás. Én is gyakran ugrálok az előadásaimon, amibe a közönséget is bevonom. Ezzel a módszerrel, akár csak a gyerekek, felrázod magad és energiát szabadítasz fel. Mert miről szól minden? Semmi másról csak az energiáról.

4. Hála – leírva vagy kimondva

Egy korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy miért fontos hálát adni. Sokszor bele se gondolunk, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak. Ennek oka, hogy benne ragadtunk a múltban és nem éljük meg a jelent. Azt tanácsolom, hogy minden nap írd ki magadból, vagy mond ki szavakkal. A vállalkozásunkban minden meetinget úgy kezdünk, hogy írunk egy hála listát, amibe leírjuk azokat a dolgokat is, amik még nem történtek meg. Nagyon sokat tud segíteni, mert észreveszed, hogy mennyi jó dolog is történik veled.

5. Zene, hanganyag, hangoskönyv

Ha rossz a kedved, akkor tedd be a kedvenc pörgős, lendületes számodat és hallgasd végig. Az én kedvenc számom: Bon Jovi - It´s My Life. Ugyanígy segíthet, ha meghallgatsz egy hanganyagot, vagy hangoskönyvet. Manapság a Youtube-on már magyar nyelven is sok anyagot tudsz találni. Figyelmedbe ajánlom a csatornámon található Napoleon Hill - Az erő útja című könyvét, amelynek az első három részét itt találod.

6. Kacagás, mosoly

Mosolyogj és nevess minél többet egy nap. Főleg akkor, ha nem vagy jó paszban. Ilyenkor lehet, hogy magadra kell erőltetned a mosolyt, de hidd el, ez is segít. Ugyanis ez beindít egy automatikus mechanizmust benned, és azt fogod tapasztalni, hogy egyre jobban érzed magad. Ahogy a mondás tartja: "A mosoly nem kerül semmibe, mégis nagyon sokat ér."

7. Ölelés, vagy tégy jót valakinek

Kezdjük az öleléssel. Ahogy A nagy Átalakulás című könyvemben is leírtad, 40 éves koromig utáltam ölelkezni. Nem olyan családból származtam, ahol természetes dolog volt a szeretet kimutatása. Viszont ahogy kezdtem fejlődni ez is megváltozott. Ma már imádok ölelkezni és igényem is van rá. Egy öleléssel rengeteg szeretetet tudsz átadni.

A másik rész a jótettek. Minden nap tégy jót valakivel. Néha elég egy apróság, egy kedves kis gesztus, mosoly vagy dicséret. Hidd el a másik embernek sokat fog jelenteni és te is jobban fogod magad érezni utána.

8. Séta, testmozgás, tánc

Lehet azt gondolod, hogy télen a francnak van kedve kint sétálni. De, ha jól felöltözöl és kimész 5-10 percre, már az is sokat tud javítani a hangulatodon. Vagy, ha tényleg olyan rossz az idő odakint, akkor bent is vannak lehetőségeid. Perdülj táncra, csak a magát szórakoztatásáért. Esetleg tornázz. Ezek mind hangulatjavító megoldások és nem kerülnek semmibe.

9. Masszázs és forró fürdő aroma illattal

Ha már masszíroztak téged akár szalonban, akár otthon, akkor tudod, hogy utána mennyire jól érzed magad. Jobb lesz a vérkeringésed és ezáltal a hangulatot is. A forró fürdőt nem kell nagyon részletezni, ezt inkább a te fantáziádra bízom...

10. Meditálás

A mai listánk utolsó pontja a meditálás. Ebben az esetben a nyugalom, a befelé figyelés kerül a középpontba. Úgy képzeld el, hogy a fogod a problémáidat és mint egy dobozt félre rakod. Ezután képes leszel figyelni a jelenre, arra, ami most történik. Ez ad majd neked egy bizonyos megnyugvást. Majd utána persze újra felveheted azokat a nehézségeket, problémákat, gondokat, amiket letettél. Viszont ne egyszerre az egészet, hanem fokozatosan, kis részletekben.

Röviden összefoglalva ez volt az én 10 módszerem, amik segíthetnek neked, hogy a szomorkás, levert hangulatodat felváltsa a vidámság, boldogság. Van azonban még egy fontos pont, amely mindezt megelőzi: Tedd meg az első lépést! Tudom, hogy ez a legnehezebb, viszont elengedhetetlen.

Most arra kérlek, oszd meg velem, hogy neked mik azok a praktikáid, trükkjeid, amikkel fel tudod magad emelni az Érzelmi Spirálon? Olyan, ami szerepel a listán, vagy egy teljesen más módszered van?

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1914597890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása