A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mi a sikered mérőszáma?

2020. január 09. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy ígértem, az új évben is folytatom a régi hagyományt, ha csütörtök, akkor villámtanítás. Ma is egy izgalmas témával készültem neked: Mi a sikered mérőszáma?

Earl Nightingale híres mondása szerint: "A siker egy arra érdemes cél folyamatos megvalósítása." Mit is jelent ez a valóságban? Úgy tapasztalom, hogy sokszor tévúton járunk és csak számokban, pozitív visszajelzésekben mérjük a siker mértékét. Vegyünk három példát különböző területekről. Abban a hitben vagyunk, hogy egy vállalkozó számára a siker a profit nagysága. Egy sportoló számára az elért helyezés, egy humorista számára pedig a közönség pozitív reakciója és a taps. Ezek mérhetőek, ezért a sikert ezzel azonosítjuk.

Viszont azon elgondolkodtál már, hogy a vállalkozó, a humorista vagy a sportoló, akiket látsz, hogy érezték magukat közben? Itt van a kutya elásva. Én azt gondolom, hogy az eredményekkel kimutatható siker önmagában kevés, ha menet közben rosszul érezted magad. Ez az oka, amiért szinte az összes videómban visszatérek az alapokhoz, ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Persze vannak hullámvölgyek, ezért nem arról van szó, hogy minden pillanatban az Érzelmi spirál tetején, a harmónia szintjén légy. De mikor elérted a célod, nézz vissza, hogy érezted magad az utad során. Ez a lényeg.

Mondhatnám a saját példámat is. A folyamatos tenni akarás még mindig megvan bennem, de a fő fókuszt a mennyiségről áthelyeztem a minőségre és arra, hogy közben jól érezzem magam. Ezt tanácsolom neked is, törekedj arra, hogy élvezd, amit csinálsz, érzed jól magad a sikerhez vezető úton.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Jövő héten ismét találkozunk, amikor is a most szombati hajdúszoboszlói előadásomból fogok veled egy részletet megosztani.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8115401240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása