A nagy ÁTALAKULÁS

Miért adj hálát?

2018. január 11. - A nagy ÁTALAKULÁS

hala.jpg

"Hála Istennek jól vagyok." "Hála az égnek sikerült."

Belegondoltál, hogy naponta hányszor ejted ki ezeket, vagy ehhez hasonló mondatokat? Vajon azon is elmerengtél, hogy mit is jelent hálát adni és miért fontos egyáltalán?

A legtöbben a hálát a vallással, a templomokban mondott imákkal azonosítják. Valójában ennél többet jelent és a vallásoktól teljesen elvonatkoztatható. Ugyanis minden nap, amit megérünk, újabb áldás.

Ha hálával tekintesz életed minden egyes napjára, akkor megszabadulhatsz a lelkedet és a testedet mérgező gondolatoktól. Ha nem tudod elengedni sérelmeidet, felgyülemlenek benned, és te fizetsz meg érte, nem pedig az, akire haragszol. Ha folyton azon rágódsz, mi mindent nem sikerült az életedben, csak a negatív energiát erősíted magadban. Megmérgezed az elmédet, a szívedet és a testedet. Tanulj meg hálásnak lenni! Nem muszáj megrekedned az Érzelmi Spirál az alsó részén.

Sok ember azt gondolja, hogy elég majd akkor hálát adniuk, ha az életük kedvező fordulatot vett. Nem ismerik fel azt, hogy ha most nem fejezik ki a hálájukat, akkor sohasem érik el azt amire szívből vágynak. Mégpedig azért nem, mert nem kapják meg a pozitív érzelmi energiát, amely a hála érzetének a része, és amely bevonzhatná az életükbe azt, amire vágynak.

hala_lista_2_0-1.jpgMi a vállalkozásunkban (a MasterMind találkozóinkon úgyszint) minden egyes csapatmegbeszélést a hálalista megírásával kezdjük. Első alkalommal a csapatom kicsit furán nézett rám, mert nem értették, hogy ennek mi értelme van. Ez nagyjából 3 percig tartott, amikor is az írás közben az egyik kolléganőm rám nézett és megkérdezte: "Normális dolog, hogy a lista írása közben egyre jobban érzem magam?". Abban a pillanatban mindenki számára világossá vált, hogy mi a hála valódi értelme. Mindannyian meglátták mennyi szép és jó dolog van az életükben. Ugyanúgy, ahogy ez a te életedben is megvan, csak nem veszed észre.

A hála érzése mindenkiben ott szunnyad, benned is! Azok az emberek, akik pozitívan tekintenek vissza életük korábbi eseményeire, jövőjüket is rózsásabban látják, attól függetlenül, hogy milyen nehézségeken mentek keresztül. A hála segítségével gyorsabban be tudod vonzani az életedbe mindazt, amit el akarsz érni.

De vigyázz! Hálásnak lenni nem azt jelenti, hogy bármivel meg kell elégedned. Nem azt jelenti, hogy bele kell nyugodnod a rossz helyzetedbe, és keresni valamit, aminek örülhetsz. Amikor nehézségeid támadnak az életedben, akkor adj hálát az erőért, amely segít megoldani a problémákat és aminek köszönhetően talpra tudsz állni és továbblépni. Hálát adni akkor, amikor jól mennek dolgaink már könnyebb dolog, de szintén nagyon fontos, mert így tudjuk kiélvezni teljesen a boldogságot.

Ha a szívedben hálát érzel, akkor mindig van miért köszönetet mondanod. Ez pozitív energiát teremt, és nemcsak most, hanem a jövőben is. Ha másokat teszel felelőssé az életed alakulásáért, vagy a rossz hangulatodért, lemondasz annak a lehetőségről, hogy te irányítsd az életed. A többiek tehetnek, amit akarnak, neked nem kell alkalmazkodnunk hozzájuk. Mindig rajtad múlik, miként állsz a dolgokhoz. Adj hálát a hétköznapi dolgokért is, és sokkal boldogabb leszel. Csak rajtad áll, hogy búbánatosan, a reménytelenség szintjén éled az életed, vagy boldogabb és erősebb emberré válsz a harmónia szintjén. Folyamatosan szomorúnak lenni és magadat sajnálni legalább akkora erőfeszítésbe kerül, úgyhogy akár hálás is lehetsz.

hala_2.jpg

A hála érzete nem velünk született tulajdonság, ugyanúgy meg kell tanulnunk, mint mindent az életben. Nekem is el kellett sajátítanom az Átalakulásom útjának az elején. Azóta viszont minden nap hálát adok, tekintet nélkül az esetleges negatív körülményekre. És a hálámat le is írom, ezáltal kellőképpen tudom méltányolni az életed pozitív történéseit és megszabadulok a negatív gondolatoktól. Neked is tanácsolom, hogy minden nap írj hálalistát. Ne arra pazarold az idődet, hogy búslakodsz, mi hiányzik az életedből. Koncentrálj inkább a jólétre, a boldogságra, mert akkor az lesz a jutalmad.

Az élet ajándék – becsüld meg minden pillanatát!

 

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr5713561199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása