A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: A Beszélj bátran konferencia üzenete

2019. november 28. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Közel három éves hagyomány, hogy a hét negyedik napján egy új videóval jelentkezem. A mai villámtanításom a tanulásról szól, csak egy más megközelítésből. Minket úgy neveltek, hogy a gyermekek dolga tanulni a felnőttektől. Hiszen a fiatalok még tapasztalatlanok, mit tudnának ők tanítani nekünk? November 23-án 9 bátor szónok, 9 életutat bemutatva adott csattanós választ eme kérdésre.

Ahhoz, hogy teljes képet kapj, vissza kell utaznunk az időben egészen júliusig. A nyár középen megkeresett Szabó Erik, a csornai Hunyadi János Középiskola tanára a Beszélj bátran konferencia ötletével. Lelkesen mesélt a víziójáról, ami engem azonnal megérintett, mert tökéletesen beleillett a Vulkán Társulás által képviselt értékrendbe. Felajánlottam Eriknek a segítségemet a szervezésben, valamint elvállaltam, hogy a győri Toastmasters Retorika klub két fiatalt tagját, Mikóczi Krisztinát és Vasánszki Milánt felkészítem a nagy eseményre.

Az izgalmas utazásunk végállomásaként elérkezett a várva-várt nap, november 23-ának csodás reggele. A szanyi Művelődési Központban több, mint 150 néző gyűlt össze, hogy meghallgassa a kilenc fiatal beszédét. Ahogy a bejegyzésem elején írtam, mi "öreg rókák" igenis tudunk tanulni a fiataloktól.

Nagy Rebeka, Galambos Petra, Szabó Enikő, Vasánszki Milán, Németh Dorina, Tamásfalvi Hanna, Perge Luca, Mikóczi Krisztina és Shah Amir ki mert állni a színpadra. Szívbemarkoló volt hallgatni, ahogy őszintén beszélnek magukról, a hibáikról, fájdalmaikról álmaikról és céljaikról. Az álarcot levetve felvállalták önmagukat, ami hatalmas bátorságról tanúskodik.

Gondolj bele, hogy mi mennyi energiát ölünk abba, hogy elrejtsük a hibáinkat, hogy keménynek és tökéletesnek tűnjünk. Vagyis abba, hogy elbújjunk egy általunk kitalált torz kép mögé. Hanna a beszédében gyönyörűen megfogalmazta, hogy: "A valódi szépség mögött mindig tartalom és üzenet van".

Most viszont téged kérdezlek, szerinted mivel tudunk a leginkább hatni a fiatalokra? Mivel tudjuk őket segíteni, hogy sikeres, boldog és tartalmas életet éljenek? Én azt gondolom, az első dolog, hogy értő figyelemmel meghallgatjuk őket. Majd a saját életünkkel mutatunk nekik követendő példát, és persze amellett, hogy tanítjuk őket, mi is tanulunk tőlük.

Szívből köszönöm a kilenc bátor fiatalnak, hogy tanítottatok minket! Külön köszönjük a Beszélj bátran konferencia megálmodójának, Szabó Eriknek, hogy a részesei lehettünk ennek a fantasztikus kezdeményezésnek.

Neked pedig köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

A Beszélj bátran konferenciáról többet is megtudhatsz a Vulkán Társulás blogjára kattintva, vagy a Facebook oldalunkon barangolva.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1815328552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása