A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mi a siker?

2018. november 29. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Eltelt egy újabb hét, amit azt jelenti, hogy itt az ideje a heti villámtanításnak. Ma egy pozitív témával készültem neked, amely a sikerről szól. Már megszokhattad, ismét egy kérdéssel indítunk.

Számodra mit jelent a siker?

Megfigyeltem, hogy sokszor a legegyszerűbbnek tűnő kérdések okozzák a legnagyobb fejtörést. Mi a siker? A legtöbben azonnal hatalmas dolgokra gondolnak, vagy nagy anyagi nyereségre. Viszont én azt mondanám, hogy sikeres az a tanár, aki a munkájára hivatásként tekint, és örömmel adja át a tudását. Nem lesi az óráját, hogy mikor lesz már vége a napnak. Ahogy sikeres az az anyuka is, aki mosollyal az arcán, örömben, boldogságban neveli gyermekeit.

Persze sokunknak a siker hallatán elsőre az üzleti élet ugrik be, ami érthető. Ezért most vizsgáljuk meg a kérdést ebből a szemszögből is. Ebben az esetben úgy képzeld el a sikert, mint egy nagy jéghegyet. Amit mi látunk az csak a felszín feletti kis rész, a csillogás, gazdagság. De ami alatta van, az a kívülálló számára nem látható. Mindaz a munka, kitartás, kudarc, ami ahhoz kellett, hogy ide eljusson valaki. Ugyanis a sikernek ára van, nem titka.

Például tegyük fel, ha a TV előtt ülsz, elmerülve a szappanoperákban, chipset majszolgatva, sörözgetve akkor nem biztos, hogy el fogod érni azt a minőségi életet, amit szeretnél. Szeretjük azt hinni, hogy a siker felé vezető út nyílegyenes, de ez nem így van. Hullámvölgyek tarkítják a célig vezető ösvényt.

Az Átalakulásom kezdete óta különféle képzéseken vettem már részt, és ezeken sokféle alternatívát hallottam a sikerről. Ezek közül, ami engem legjobban megfogott az így hangzik: "A siker az arra érdemes cél folyamatos megvalósítása." Tehát nem maga a cél a siker, hanem az oda vezető út, amin persze jól érzed magad. 

Ehhez az első nagyon fontos lépés, hogy legyen meg a saját célod. Ne mások álmát akard megvalósítani, hanem a sajátodat. Menet közben ünnepeld meg az apró kis részsikereket is. Élvezd az utat, mert ez fog előrevinni. Hiszen az élet nem horizontális, hanem vertikális. Ezalatt azt értem, ahogy haladsz a célod felé, úgy ismered meg egyre jobban saját magad. Egyre mélyebben, egyre közelebb kerülsz önmagadhoz. Ez adja meg neked a stabil alapot, az igazi önbizalmat. Ezek után nem fogsz meginogni, bármilyen vihar is fog jönni.

Gondolkozz el azon kérlek, hogy most a helyeden vagy-e? Lehet, hogy nem a jó úton vagy, de még mindig van lehetőséged ezen változtatni. Ha rossz az irány és zsákutcába futsz, akkor ugyanannyi idő onnan kijönni, mint amit megtettél befelé. Ezért vizsgáld ezt meg magadban. Jegyezd meg, az igazán sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és a közte lévő időt azzal tölti, amit szeret. Bevallom, még én sem teszem ezt a nap 24 órájában. De tudom, hogy előbb-utóbb meg fog valósulni, mert minden áldott nap picit teszek érte.

Ezt tanácsolom neked is, hogy minden nap tégy egy kis lépést a siker felé. Kötelezd el magad valahol, és fektesd bele az időt, energiát. Régen én is csak nagyon kemény munkával tudtam előre jutni. Viszont amióta ismerem Don Boyer tanításait, rájöttem, hogy lehet ezt erőfeszítés nélkül is. Don most pénteken fog tartani egy ingyenes webinárt. Ha van kedved meghallgatni, akkor bátran vedd fel a kapcsolatot Dósa Szilárd barátommal, aki tud neked segíteni a webinár elérésében. Don Boyer olyan tudás birtokában van, amit érdemes megismerni és alkalmazni.

Bízom benne, hogy a mai tanításom is hasznos volt számodra. Ha úgy érzed, hogy további tanácsokra, segítségre van szükséged, akkor csatlakozz hozzánk! 2018. december 1.-én lesz egy rendezvényünk Győrben, amire ezen a linken tudsz regisztrálni. Első és talán utolsó alkalommal lesz ingyenes, azért, hogy minél több embernek tudjunk segíteni. Nagy szeretettel várunk!

Örömmel jelentem, hogy december 8-án, Dunaszerdahelyen Vicsápi Natália által szervezett "Benned is ott a Siker! - Szuperkonferencián" is találkozhatunk! Gyere el és tervezzük meg együtt a 2019-es évedet. 

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr4514399942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása