A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Jó úton jársz?

2018. november 01. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Sebes szárnyakon újból elröppent egy hét, én pedig ismét itt vagyok az új villámtanításommal. Engedd meg, hogy a mai videómat egy kérdéssel kezdjem: Te a jó úton jársz? Ugyanis a mai témánknak ez lesz a központi eleme.

A mai kis gondolatébresztőm főleg két csoport számára lehet nagyon hasznos:

  • Az egyik csoport azok, akik úgy érzik, hogy nem a jó irányba megy az életük.
  • A másik pedig azok, akik már elindultak az Átalakulásuk útján, de megrekedtek, elakadtak és nem a kellő ütemben fejlődnek.

Egy életvonalnak, vagy életútnak két pályája van: vagy emelkedik, fejlődik, vagy pedig hanyatlik. Sokan élnek abban a hitben, hogy nekik jó ez az állapot, amiben most vannak. Úgy vélik, hogy csak stagnálnak. Pedig ha jobban belegondolsz, akkor valójában vagy emelkedtél, felfelé íveltél, vagy pedig lefelé a hanyatlás útjára léptél. Stagnálás igazából nem létezik.

Az utóbbi években nagyon sok találkozón veszek részt, sokféle közösségbe eljárok. Ilyen alkalmakkor egyre többször hallom az emberektől, hogy nem a jó úton járnak. Nem afelé a cél felé haladnak, amit Isten, a Sors, vagy az Univerzum kijelölt számukra. Ekkor fel szoktam tenni a kérdést, hogy: "Nem-e a félelem szólalt meg benned?" Lehet, hogy maga az út jó, de félünk egy bizonyos lépést megtenni. Ezért azt mondjuk, hogy ez nem a mi utunk. Helyette rátérünk egy másik ösvényre, ahol szinten találkozunk kihívásokkal. Majd a félelem miatt keresünk egy újat, ahol ugyanez történik...

A fejünkben kis párbeszédek formájában meggyőzzük magunkat, hogy ez a helyes döntés. Kis alibiket gyártunk, ahelyett, hogy feltennék egy egyszerű kérdést: "Miért nem merek kilépni a komfort zónámból?" Viszont, ha teljesen biztos vagy a belső megérzésedben, a "Belső Tanítód" szavában, akkor lépj le az addigi utadról. Mert ez az új ösvény fog téged elvezetni a célodhoz, a boldog élethez.

Mindannyian más úton járunk, viszont egy dolog közös, mindenhol lesznek hullámvölgyek. Ezek akkor következnek be, ha nem veszed észre, hogy a rossz irányba mész. Ilyenkor törvényszerűen jönnek a negatív dolgok, drámai események. Ha megállsz a résben rájössz, hogy te már egyszer voltál ebben a gödörben, és most újra visszaestél. Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amelyik azt létrehozta. Ilyenkor kell egy új nézőpont, egy új látásmód.

Egy dolog biztos, valahol mind egy irányba tartunk. A fő cél visszajutni oda, ahonnan származunk, ahonnan minden tudás és maga a létezés is ered. Ez a forrás. Viszont, hogy ne menjek el teljesen a spiritualitás felé, ezért a lényegét mondom, azt, hogy merj változtatni, merj döntéseket hozni. Az élet folyamatosan kínálja a lehetőségeket, csak a mindennapi mókuskerékben ezeket sokszor nem vesszük észre. Ezt a hibát gyakran követjük el, mert abban a pillanatban nem voltunk a jelenben.

A második gyakori hiba, hogy észrevesszük a lehetőséget, amit az élet kínál, csak nem ragadjuk meg a kellő pillanatban. Ezzel az a probléma, hogy később, mikor vissza akarunk érte nyúlni, már nem lesz bennünk a kellő energia, a lelkesedés. Ezért járj mindig nyitott szemmel és vedd észre a körülötted lévő teret.

Végső soron azt tanácsolom neked, hogy tedd fel magadnak a címben szereplő kérdést, és a gondolataidat írd ki magadból kék tollal egy fehér lapra. Ha pedig elakadtál, akkor mi tudunk neked segíteni. 2018. december 1.-én lesz egy rendezvényünk Győrben, amire ezen a linken tudsz regisztrálni. Első és talán utolsó alkalommal lesz ingyenes, azért, hogy minél több embernek tudjunk segíteni. Nagy szeretettel várunk!

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3714337677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása