A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mi a legnagyobb vétség?

2019. szeptember 26. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Villámléptekkel elsuhant egy újabb hét, ami az jelenti, hogy eljött egy új villámtanítás ideje. Ma arról fogok neked beszélni, hogy mi a legnagyobb vétség, amit az emberek el tudnak követni.

Első lépésként kérlek tégy fel magadnak egy kérdést: Mi az, amivel nem vagy elégedett a közvetlen környezetedben? Biztos vagyok benne, hogy van olyan területe az életednek, ahol kissé passzív vagy, mert azt gondolod, hogy túl kevés, amit tehetnél. Elárulok neked egy titkot; ha jó a hozzáállásod és a szándékod, akkor egy apró tett is elindíthat egy pozitív változást és példát mutathatsz másoknak.

A mindennapi életben két gyakori példával találkozhatunk, amikor tipikusan felüti a fejét ez az állapot. Az egyik, amikor egy segélyszervezet felhívását látjuk, és azt gondoljuk, hogy egy kis összegű támogatás, amit adni tudnánk az nem oszt, nem szoroz. Viszont nem kell azonnal anyagiakra gondolni. Ha pénzzel nem tudsz segíteni, akkor önkéntesként az időddel és a munkáddal is hozzá tudsz járulni.

A másik ilyen eset a környezetvédelem. Az "egy ember úgysem tud változtatni" jelmondat mögé bújva nem teszünk semmit. De ha mindenki így gondolkodik, akkor miért változna bármi is? Apró lépésekkel te is hozzá tudsz tenni ahhoz, hogy megóvjuk a bolygónkat. Kezd el szelektíven gyűjteni a hulladékot, feleslegesen ne vásárolj műanyag zacskót vagy reklámtáskát. Kis dolgok, amikkel példát mutathatsz a környezetednek.

Vagy nézhetjük azt a szegmenst, amikor a célod elérésének érdekében nem teszed meg a szükséges lépéseket. Nem építesz be új szokásokat, helyette viszont megtartod azokat, amik nem visznek előre. Esetleg van egy jó ötleted, de a bizonytalanság miatt mégsem vágsz bele. Ehhez kapcsolódóan megosztom veled Aristoteles Onassis történetét.

A legenda úgy tartja, hogy Onassis egy étteremben ülve az ott található egyik szalvéta szélére írta le azt az ötletét, ami őt a világ egyik leggazdagabb emberévé tetté. Mi volt ez az ötlet? A II. világháborút követően az óceánjáró hajók nagy része a kikötőkben vesztegelt. A haditechnika és a katonák szállítására már nem volt szükség, viszont a háborús éveket követően a nemzetközi kereskedelem nagyon visszaesett. Onassis úgy gondolta, hogy ez az állapot változni fog és néhány éven belül újra elindult a tengeri szállítmányozás. Ezért felvásárolta a hajóállomány nagy részét, ami zseniális húzásnak bizonyult.

Nézd meg, hogy hol indult és hol ért véget ez a folyamat. A saját életedre vetítve, keresd meg a befolyásolási körödön belül azt a területet, ahol ha egy dolgot is megváltoztatsz, akkor az pozitív hatással lesz rád és a környezetedre is.

A mai tanításomat Zig Ziglar magával ragadó bölcsességével tudnám egy mondatba összefoglalni:

„A legnagyobb vétség, ha semmit sem teszel, mert úgy gondolod, hogy túl kevés, amit megtehetsz.”

 

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3915170896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása