A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Szeress, kövess, vagy állj félre!

2019. június 27. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Elsőre mi jutott eszedbe a cím hallatán? Megeshet, megfordult a fejedben, hogy ez egy elcsépelt "megváltó" videó lesz. Tekerjük picit vissza a szalagot, hogy honnan is indult a gondolatmenet. Ha már valaha is megéltél egy olyan pillanatot, amikor le tudtad magad választani az egoról, és csak egy pillanatra megtapasztaltad ki is vagy valójában, akkor már soha nem akarsz visszatérni a régi, "hamis" énedhez. Ezért lényeges változás indul el az életedben.

Egy korábbi videómban már beszéltem az ego 3 alappilléréről, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy egy magas tudatszinten élj. Sokan azt gondolják, hogy mikor ez a momentális ébredés megtörténik, akkor egyik napról a másik napra át tudsz változni. Saját tapasztalatom szerint ez egy élethosszig tartó folyamat. Ahogy egyre jobban mélyülsz el, és meg tudod figyelni azt, aki benned gondolkodik, észreveszed, hogy számos esetben még a régi minta felüti a fejét.

Ne keseredj el, a jó hír az, hogy nyakon tudtad csípni. Több ízben ebbe a csapdába én is beleesek. De a következetesség - hogy eldöntöttem ki vagyok és jobb emberré váljak - visz előre. Evolúciós örökségünk, hogy követjük a tömeget, más emberekhez idomulunk. Az őseink ilyen módon tudtak életben maradni. Egyedül nem volt esély a túlélésre. Ezt a mintát sejtszinten a mai napig hordozzuk magunkban. Viszont manapság a csordaszellem már csak arra jó, hogy saját egyéniségünket elnyomva beolvadjunk a tömegbe.

Bátorságra és kitartásra lesz szükséged, ha "megváltóként" le akarsz válni a tömegről. Ez a kis felvezetés azért volt szükséges, hogy a címszavak a helyükre kerüljenek. Ezt a három irányelvet ráhúzhatod egy csapatra, vagy egy vállalkozásra.

Szeress

A szeretet mindennel és mindenkivel elfogadásba lép.

Kövess

Minden nagy cél eléréséhez szükséged van követőkre. A kiemelkedő vezetők két alapvető vonása közül az egyik, hogy tudja hova tart. A második, hogy meg tud győzni másokat, hogy vele tartsanak.

Állj félre

Soha ne kényszeríts senkit, hogy veled tartson az utadon. Ha nem a megfelelő ember van a buszon, akkor engedd, hogy leszálljon, vagy te magad kérd meg erre. Csak olyanokkal haladj előre, akik megfelelő értékrenddel, hozzáállással és szorgalommal segítik a csapat fejlődését.

A mai tanításom végét Benson Agbortogo gondolatával szeretném zárni, amelyet jól jegyezz meg: "A fegyelem, vagy az önirányítás a lélek ajándéka és nem büntetés."

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a tanításommal a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1714914540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása