A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Az ego 3 alappillére

2017. november 02. - A nagy ÁTALAKULÁS

Sziasztok Drága Barátaim!

Ismét eljött a csütörtök, ami tudjátok mit jelent? Ezúttal is egy különleges villámtanítással készültem, méghozzá az Ego világáról

A legtöbben, akik ezt a videómat megnézik, már valószínű elindultak az Átalakulásuk útján. Viszont, amit megfigyeltem, és minden esetben bekövetkezik, az a megtorpanás. Ez mindenkivel megtörténik, aki belevág ebbe az utazásba. Szépen haladsz előre, de mikor jön egy probléma, szinte bizonyos, hogy visszanyúlsz a régi mintához.  

Ennek az oka, hogy még sokszor azonosulsz az egóddal. Amit én úgy neveztem el, a "kisördög". A "kisördög" a fejedben, ami nem hagy téged nyugodni 3 dologból táplálkozik:

  • szégyenérzet,
  • büszkeség,
  • félelem.

Ez a 3 dolog adja az egónak a stabil alappillért. A fejlődésed érdekében elengedhetetlen, hogy apránként törj le darabokat a pillérekből. Sokan azért nem teszik meg, mert még mindig nem ismerik teljesen önmagukat, és nem figyelik, hogy bizonyos esetben miért fordulnak ki önmagukból. Helyette még mindig a programból cselekednek, amit a "kisördög" kapcsol be.

Erre van egy nagyon jó példám, ami ezt szépen szemlélteti, mégpedig Winona Ryder esete. A híres hollywoodi színésznő több alkalommal csent el kis dolgokat az üzletekből a bevásárláskor. Több alkalommal lebukott, de szinte mindig elnézték a tettét. Egészen addig, amíg az egyik boltban rajtakapták és kihívták a rendőrséget. Miután lebukott és nyilvánosság elé került az eset, feltárult a belső sötét oldala, amit már nem kellett elrejtenie a világ elől. Ledőlt az egó egyik alappillére.

Mindannyiunknak van egy sötét oldala, amely legalább az egyik pillére támaszkodik. A legegyszerűbben pedig úgy tudod lerombolni, ha a lelked rejtekéből a felszínre hozod. Nem kell mindet egyszerre lebontani. Nézd meg, hogy a te egód mögött mi húzódik, a három közül melyik a legstabilabb és azzal kezd

Mikor ezeket a sorokat olvasod, és megnézted a videómat, ismét megtettél egy lépést az Átalakulásod útján. Újabb tudás birtokába kerültél. A tudást pedig tovább kell adni, ezáltal segíteni másoknak. Ha úgy érzed a mai tanításom ismét hasznos tudást adott, akkor bátran küld tovább. Neked csak egy kattintás, de másnak fényt adhat a sötétben.

Köszönöm, hogy ismét velem tartottál és egy hét múlva hozom neked az újabb tanítást!

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr613146990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása