A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Lassan járj tovább érsz!

2019. április 04. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Lassan, de biztosan elérkezett a hét negyedik napja, ami tudod, hogy mit jelent? Ha csütörtök, akkor villámtanítás és ez ma sincs másképp. Biztosan ismered a régi mondást, miszerint: "Lassan járj, tovább érsz!". Talán nem minden közmondás állja meg a helyét a valóságban. Viszont én úgy gondolom, hogy ez hosszútávon mindenképpen igaz. Most el is mondom, hogy miért.

Sokszor halljuk, hogy egy felgyorsult világban élünk, ezért mi is megállás nélkül rohanunk, olykor kapkodunk. Úgy érezzük, hogy folyamatos késésben vagyunk és csak akkor leszünk nyugodtak, ha elértünk egy bizonyos teljesítményt. Közben nem vesszük észre, hogy a felgyorsult életmód az egyik leggyakoribb stresszforrás.

Alapjában véve nincs azzal gond, hogy a lehető legtöbb feladatot akarjuk elvégezni, amíg persze mindezt jó energiával, pozitív hangulatban tesszük, nem pedig ráfeszülve.

Ami videóhoz készültem egy képpel is, a Nyuszi és a Teknős meséjéből. Ezt szerintem mindannyian ismerjük gyerekkorunkból. A Nyuszi hatalmas fordulatszámon pörög, megállás nélkül rohan, míg a Teknős lassan cammog, ráérősen, nem siet sehová. De ezt mondhatnánk akár az emberekre is, ezeket a típusok a környezetünkben is meg tudjuk figyelni. Ahogy azokat is, akik megtalálták a két véglet között az egyensúlyt, tudják mikor kell sietni és mikor jön el a pihenés ideje.

Évekkel ezelőtt én sem tudtam leállni, 2-3 napokat dolgoztam egyfolytában, megállás nélkül. Ám amióta az Átalakulás útjára léptem, figyelem magam és visszajelzést kérek a környezetemben lévő emberektől. Arról, hogy miben kell még fejlődnöm, mit csinálok jól, vagy esetleg rosszul. Ebben rengeteget tud segíteni, hogy tagja vagy egy pozitív, sikerorientált társaságban, egy olyannak, mint a MasterMind. Én magam is látom, hogy sokan akarnak változni, változtatni, viszont nem akarnak egy ilyen csoporthoz csatlakozni. Ezzel csak az a gond, hogy ilyenkor nincs, aki számonkérjen, vagy motiváljon.

Visszakanyarodva a mai tanításom fő témájához, vedd észre, hogyha rohansz. Persze fontos, hogy teljesíts, de közben ne ess át a ló túloldalára. A jeleket folyamatosan fogod kapni, és ha figyelmen kívül hagyod, akkor előbb vagy utóbb a padlóra fogsz kerülni. Figyeld a jeleket és vegyél picit vissza.

Most itt tavasz, szép idő van. Menj ki egy kicsit sétálni és közben szedd össze a gondolataidat. Nézd meg, hogy milyen feladataid vannak, majd tedd őket sorrendbe. Ha mindig rohanni fogsz, mint a mérgezett egér, ez előbb-utóbb pánikot és stresszt fog okozni az életedben. Az így keletkezett feszültséget pedig ki fogod vetíteni a családtagjaidra vagy a kollégáidra. Ezt biztosra veheted.

Tehát összegezve a ma tanításomat, a "Lassan járj, tovább érsz!" mondás teljes mértékben megállja a helyét. Ha úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, akkor lazíts. Találd meg, hogy mi az a dolog, ami téged feltölt, amitől belül jól érzed magad. Zárógondolatként Popper Péter szavaival élve, lehet sietni, lehet menni, lehet haladni, de nyugodtan.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr814739457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása