A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Az Életmód Tábor sikerei

2019. március 07. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Sebes szárnyakon elröppent egy hét, ami azt jelenti, hogy itt az új villámtanításom ideje. Amit rögtön egy szenzációs bejelentéssel kezdenék 2019. július 4.-7. között sorozatban negyedik éve is megrendezzük a Vulkán Társulás szervezésében az Életmód Tábort. Ráadásul ezen a nyáron plusz egy nappal megtoldottuk a Tábor hosszát.

A blogomon és a Facebook oldalamon már többször ejtettem szót az Életmód Táborokról és a Vulkán munkásságáról. Ezzel kapcsolatban egyre több kérdést kapok, hogy mit is takar valójában, kinek szól és mivel lesznek gazdagabbak nálunk a fiatalok. Ma pontosan erről fogok beszélni, és elárulom neked a Táboraink sikerének titkát.

Ha teljesen az elejéről kezdeném, akkor 5 évet kellene "visszautaznunk" az időben, egészen egy nagyon-nagyon sötét napig, ami gyökeres változást hozott az életembe. Nem akarok elveszni a részletekben, A nagy Átalakulás című könyvemben, a lányomról Krisztináról szóló fejezetben őszintén leírom a teljes történetet. A lényeg, hogy azon a napon megfogalmazódott bennem a nagy miértem: a fiatal, felnövekvő generációt akarom segíteni és támogatni.

Ennek eredményeként 2015. májusában megalapítottuk a Vulkán tehetséggondozó társulást, 2016-ban pedig megrendeztünk az első táborunkat. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem, aminek az útján eljutunk a mai videóm fő témájához, a IV. Életmód Táborhoz. Tehát, mivel gazdagodnak a fiatalok az Életmód Táborban?

Megtanulják a pénzügyi intelligencia alapjait, ami által jobban fognak tudni gazdálkodni a zsebpénzükkel. Megismerkednek a tudatos, egészséges táplálkozással. Elmondjuk miért fontos, hogy minden pillanatban jól érezzék magukat. Ezáltal képesek lesznek megőrizni az önbecsülésüket, önértékelésüket. Valamint, hogy csapatban dolgozzak, mert egyedül csak magányos farkasként fognak szenvedni.

A Vulkán Társulás által elért sikereink egyik lényeges alkotóeleme a "játszva tanulás" módszerünk. Sok vizuális anyagot használunk, gyakorlatokat csinálunk és teljesen bevonjuk a gyerekeket a tanításba. Semmit nem erőltetünk rájuk, úgy tanítunk, ahogy tanulni tudnak. Mindent példákkal szemléltetünk nekik a saját mindennapjaikból. Ezáltal sokkal gyorsabban megy át a tudás. És ezek az ismeretek évek múlva is megmaradnak a fejekben.

A mi meglátásunk és a tapasztalatunk alapján sokkal könnyebb és élvezetesebb ezzel a hozzáállással tanítani a fiatalokat. A diákok örömmel fogják magukhoz venni az új tudást, ha megértik milyen gyakorlati hasznuk származik ebből. Ezáltal életük végéig folytatni fogják a tanulást.

Büszkén állíthatom, hogy eddig rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk szülők, tanároktól és a tehetséges fiataljainktól. Ebben nagy szerepet játszanak az önkénteseink, barátaink, akik segítik évről évre a munkánkat és együtt élhetjük át ezeket a fantasztikus élményeket. Ahogy telik az idő egyre több sztorival is gazdagodunk, mint például Kitti története.

Kitti komoly problémákkal érkezett hozzánk, a szüleivel nem volt túl jó viszonyban. Ahogy telt az idő egyre jobban feloldódott. A harmadik nap mindannyian meghatódtunk, amikor teljes őszinteséggel mesélt az eddigi életéről és arról, hogy min fog változtatni. Kitti az élményeiről egy iskolai versenyre írt egy fogalmazást, amit itt tudsz elolvasni.

Hosszú órákon keresztül, több oldalon át tudnék írni a sok-sok pozitív és szívet melengető élményről, amit a táborokban kaptunk. A csoda a legjobb szó arra, amit a tehetségeink eddig elértek mindössze három nap alatt.

Ha szeretnéd, hogy a gyermeked olyan tudáshoz jusson, amit az iskolában nem kap meg, akkor szívből ajánlom az Életmód Táborunkat. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz az alábbi linken. Várunk Téged, csatlakozz hozzánk. Mivel célunk a segítség, ezért a teljes költség 60 százalékát mi álljuk, a résztvevőknek mindössze a fennmaradt 40 százalékot szükséges befizetniük.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr7414675574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása