A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Félelem a bírálattól

2018. november 08. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Itt a hét negyedik napja, ami azt jelenti, hogy hoztam az új villámtanítást. Ma egy negatív témát hoztam, de pozitív hangulatban, ez pedig a félelem a bírálattól

Mi is a félelem?

A Wikipédia definíciója szerint, A félelem egy lehangoló érzés, amit egy általunk észlelt fenyegetés kelt bennünk. Egy alapvető mechanizmus, válasz egy bizonyos ingerre. Én azt mondanám, hogy ez az ördög eszköze, amit az ember kitalált. Viszont ez nem a valóság, hiszen ezt mind az elménk hozza létre, és mi ezzel azonosulunk.

Nagyon sokféle félelem létezik. Napoleon Hill viszont 6 alaptípusra ossza fel:

1. Félelem a szegénységtől.

2. Félelem a bírálattól.

3. Félelem a betegségtől.

4. Félelem a szeretet elvesztésétől.

5. Félelem az öregségtől.

6. Félelem a haláltól.

Ezek az alapfélelmek. Ezen felül még nagyon sok apró félelem van, de ha magadba nézel, ezek közé be tudod sorolni a sajátjaidat is. Szinte minden emberben van valamilyen félelem, még bennem is. Nekem sem sikerült még minden apró szálat elvarrnom. Viszont már észreveszem, hogy mikor kezd el az elmém játszani. Ilyenkor nyakon tudom csípni, és meg tudom figyelni, hogy mi a kiváltó ok, mi húzódik a háttérben.

Ma ebből a 6 típusból szeretnék egyet külön kiemelni, a bírálattól való félelmet, vagy ahogy általában használjuk, félelem a kritikától. Napoleon Hill a könyvében példákkal is igazolja. Ezek közül az egyik, mikor egy anyuka folyamatosan mondogatja a fiának, hogy:

- Ha így folytatod 17 évesen börtönbe kerülsz! Ha így folytatod 17 évesen börtönbe kerülsz!

Mit gondolsz mi lett a vége? A fiú 17 éves kora előtt már börtönbe került. Ilyen hatással van a gyermekekre az állandó szülői bírálat, kritika. De akár vehetnénk egy felnőtt párkapcsolatot is, amikor az egyik fél azt érzi, hogy ez a kapcsolat már nem szolgálja őt. Viszont nem lép ki a kapcsolatból, mert fél a környezetében lévő emberek bírálataitól, a "Na nem megmondtam?" megjegyzésektől. Azt kell ilyenkor tudatosítani, hogy mi nem másoktól függünk.

Csak sajnos az elménk úgy van kondicionálva, hogy elhiszi, hogy a külvilágban van az igazság. Pedig nem. Belül kell magadat jól érezni, mert az erő, az energia onnan jön. Ilyenkor bármit mondhatnak rád, te nem fogod magad emiatt rosszul érezni. Az életben gyakran jelentkeznek ehhez hasonló holtpontok, amiken át kell magadat tenni. Ezekre nem rosszként, hanem jó dologként tekints, amik mind az Átalakulásodat szolgálják.

Azt tanácsolom neked, hogyha beazonosítottad valamelyik alap félelmedet, akkor figyeld meg. Én is ezt teszem. Rövid ideig rajta hagyom a fókuszt, persze nem addig, hogy lehúzzam magam az Érzelmi Spirálon. Mindössze annyi időre, hogy kiírjam magamból, és végig elemezzem, hogy milyen szülői minta húzódik mögötte. Mert sok esetben nagyon tudjuk leplezni, hogy félünk. Eljátsszuk, hogy minden a legnagyobb rendben, miközben nem érezzük jól magunkat. Te is nézd meg, hogy melyik félelemnél ragadtál le, amely gátol téged a fejlődésedben.

Bevallom, hogy évekkel ezelőtt nálam mind a 6 jelen volt, a legnagyobb félelmem a haláltól volt. Emlékszem kiskoromban gyakran mondogattam a nagymamámnak, hogy én nem akarok meghalni. Viszont 2012-ben tudatosult bennem, hogy a halál nem létezik. Hogy is szól a fizika egyik legfontosabb törvénye? Az energia nem vész el, csak átalakul.

Mielőtt továbbmennék, térjünk ki egy kicsit az intuícióra. Biztos már te is tapasztaltad, hogy bizonyos helyzetben voltak megérzéseid. Ezek lehetnek pozitívak vagy negatívak. Viszont van három dolog, amik gátolják, hogy felismerd ezeket a jeleket. Az egyik a már említett félelmek, és ezek alfajai, a másik kettőt a határozatlanság és a kétely. Tehát ezt a három dolgot ki kell iktatnod az életedből, hogy felismerhesd az intuíciókat. Folyamatos gyakorlással, odafigyeléssel ezektől meg tudsz szabadulni. Onnan tudom, hogy nekem sikerült.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9514360195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása