A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Minden gyermek egy tehetség

2018. május 10. - A nagy ÁTALAKULÁS

Drága Barátom,

a mai villámtanítás nem a megszokott környezetből érkezik. Egy részletet osztok meg veled a 2018. május 8-án, a dunaszerdahelyi Magyar Majálison tartott beszédemből, amelynek a középpontjában a gyermekeink állnak.

Mivel több tábort, és iskolai előadást lebonyolítottunk, amiből nagyon sokat merítettünk és ki merem jelenteni azt, hogy a tehetség a gyermekek vele született adottsága. A képességet viszont ki lehet fejleszteni és ez nagyon sokan összekeverik.

Ha ezt megértenénk akkor az alapállásból kiindulva egyértelművé válna számunkra, hogy minden gyermek egy tehetség, minden gyermek egy talentum. A mi táborainkban a fókusz minden egyes gyermek tehetségén van, hogy ezt a felszínre hozzuk.

Gondolj csak bele, hogy minden tízezredik emberben van egy egyedi, csak rá jellemző tehetség. Ha ezt sikerülne kibányászni gyerekkorban, akkor egy olyan területen dolgozhatna, amit imád csinálni. Így mikor majd szülőkké válnak, nem azt fogják hangoztatni a saját gyerekeiknek, hogy megint nincs kedvem munkába menni, nem akarok dolgozni, utálom az életem.

Nem azt fogja dörmögni, hogy utálok munkába menni. Ehelyett szeretni fogja a munkáját és az életét. A társadalom hasznos és fontos tagjának fogja magát érezni. Így idővel majd másoknak is tud segíteni. Mert is erről szólnak a Vulkán Társulás Életmód Táborai. Itt a gyermekeink megtanulják hogyan tudják egymást segíteni, csapatban dolgozni, amivel a saját céljaikat is könnyebben el tudják érni.

Hatalmas kihívás áll előttünk, hogy a kitűzött céljainkat elérjük. Képzeld el, mintha egy antarktiszi, több méter vastag jégpáncélon akarnál áttörni. Nincs robbanóanyagod, csak a két kezed és egy kis csákányod. Egy ember, egy csapat kevés ahhoz, hogy egy ekkora feladatot véghezvigyen. De mi nem rettenünk meg, mert tudjuk, hogy egy boldog jövő kulcsa a fiataljainkban rejlik.

Ebben a szellemben folytatjuk a Vulkán Társulással megkezdett munkánkat. A lelkünkben égő vággyal akarjuk a III. Életmód Táborban is a tudást átadni a fiataloknak, amely segítségével boldog életet tudnak majd élni. Ha úgy érzed, hogy te is részesévé akarsz válni egy Csallóközben egyedülálló kis csapatnak, akkor csatlakozz hozzánk. Örömmel várunk. 

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – Szentgyörgyi Albert

Köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai, nem éppen klasszikus villámtanításommal is tudtam neked segíteni. Ha tetszett a videóm bátran küld tovább barátaidnak, ismerőseidnek. Hiszen tudod, neked csak egy kattintás, de neki a fényt jelentheti a sötét alagút végén.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1413904058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása