A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Hogyan rögzül egy új szokás?

2019. augusztus 22. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

A két éves szokásomhoz híven a hét negyedik napjához érve elhoztam neked egy új villámtanítást. A mai videómban egy lényeges elemet mutatok be neked, ami nélkülözhetetlen a fejlődésed begyorsításához. Hogyan rögzül egy új szokás?

A szokások azok a tevékenységek, amelyeket minden nap ösztönösen teszünk és olyan döntések, amiket rutinszerűen percről perce meghozunk. Mondhatjuk úgy is, hogy a mindennapi életünk a szokásaink, paradigmáink összessége. Ezt a témát két oldalról tudjuk megközelíteni:

  • 1. Hogyan lehet egy rossz szokást leépíteni, helyettesíteni?
  • 2. Hogyan lehet egy új szokást beépíteni a mindennapjainkba?

Az első kérdéssel már foglalkoztam egy korábbi bejegyzésemben, amit itt megtalálsz. Ma az utóbbit járjuk körbe alaposabban.

Egyre többen keresnek meg különböző platformokon, ahol jelen vagyok, azzal kapcsolatban, hogy segítsem az önfejlesztő útjukat. Első dolog, amire megkérem őket, hogy olvassanak el egy oldalt reggel, egyet este egy adott könyvből 30 napon keresztül, minden áldott nap. Viszont ha csak egy alkalom is kimarad, akkor elölről kell kezdeni a 30 napot. Ezzel az egyszerű módszerrel kideríthető, hogy ez a személy mennyire veszi komolyan a fejlődését és milyen kitartó.

Az esetek túlnyomó többségében azt a választ kapom: "Jó, megpróbálom.". Viszont a "megpróbálom" azt jelenti, hogy vagy megteszed, vagy nem... Döntsd el, hogy mit szeretnél, fejlődni, vagy megmaradni a mostani életednél. Ugyanis egy szokás beépítésénél az első és legfontosabb lépés a döntés meghozatala. "Megcsinálom, kész, pont!"

Neked is azt tanácsolom, hogy egy kisebb feladattal kezd. Nézd meg, hogy min szeretnél változtatni. Ha súlyproblémáid vannak, akkor első körben kezdj el napi 10 percet sétálni. Ha az észjárásodat, gondolatmenetedet akarod átalakítani, akkor javaslom a fent említett könyvolvasást 30 napon keresztül, vagy egy hanganyag meghallgatását.

Ezek az apró szokások már 30 nap folyamatos alkalmazás után rögzülnek. Ezért mindenképp ilyennel kezd, mert ha már elsőre egy nagy fába vágod a fejszéd és nem sikerül végigcsinálnod, akkor az megtörheti a lendületed és elveheti a kedved egy újabb próbálkozástól. Ugyanis vannak olyan szokások, amik beépítéséhez 60, 90 napra van szükség. Sőt néhány esetben akár évekről is beszélhetünk.

Tehát az első lépés a döntés meghozatala. Ezután napi szinten, ismétlődve alkalmazod addig, amíg rutinszerűvé válik. Kezdetekben komoly erőfeszítést fog igényelni, de tarts ki. Ha nem tudod hogyan vágj bele, mi legyen az első lépésed, esetleg elakadtál az utadon, akkor keress bátran. Örömmel állok a rendelkezésedre.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8315000848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása