A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: IV. Életmód Tábor margójára

2019. július 11. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Két hét elteltével ismét a jól megszokott környezetből jelentkezem egy friss témával és egy meglepetés vendéggel. A címből könnyű kitalálni, hogy ezúttal a vasárnap véget ért IV. Életmód Táborról fogok beszámolni, arról, hogy milyen tapasztalatokkal, felismerésekkel és élményekkel gazdagodtunk.

Ha követed a Facebook oldalamat, akkor láthattad a múlt heti élő bejelentkezésemet egyenesen a Táborból.

Hol is kezdjem az élménybeszámolót? Először is szívből köszönöm a 4 országból érkezett 42 táborozónak és 31 önkéntesnek a fantasztikus négy napot, amit együtt töltöttünk. A Vulkán Társulás blogjára kattintva egyesével mondunk köszönetet azoknak a csodálatos önkénteseknek és támogatóknak, akik segítették a munkánkat és a fiatal generációt.

Azt gondolom mindannyiunk nevében mondhatom, hogy legnagyobb dicséretet az a 42 tehetséges fiatal érdemli, akik bearanyozták a Tábort. Mi felnőttek hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak mi tudjuk tanítani a fiatalokat. Miközben az igazság az, hogy mi ugyanannyit - ha nem többet - tanultunk a táborlakóktól (persze, ha az ember fia felismeri a neki szánt tanítást). A szürke hétköznapok fogságában elfelejtettük, hogy milyen gyermeknek lenni, önfeledten nevetni, szórakozni és élvezni az életet. A kis tehetségeinknek köszönhetően vasárnap délelőtt ezt újra átélhettük, ugyanis szerepet cseréltünk.

Három órára a kezükben kapták a Tábor vezetését, mi pedig az időben visszaugorva táborozókká avanzsáltunk. Azt kell mondjam mindannyiunkat meglepett az az érettség, bölcsesség és kreativitás, ahogy megoldották a feladatot. A kidobóstól kezdve a rögtönzéseken, táncversenyen át a vezetett meditációig minden úgy vezettek le, mintha már hosszú évek tapasztalatával rendelkeznének.

Az előbb megemlítettem a kreativitásukat, amire idén még nagyobb hangsúlyt fektettünk. Az előző évekhez képest egy nappal meghosszabbítottuk az Életmód Tábort, amit a kreativitás fejlesztésének szenteltünk. Büszkeséggel töltött el, hogy ezen a napon egy új előadó is átesett a tűzkeresztségen, mivel az álomtabló készítéséről szóló szegmenst a lányom Krisztina vezette le. Emellett kipróbálhatták magukat a rögtönzés világában, újrahasznosított pólókból pedig ékszereket készítettek. A "Mi van a dobozban?" játék keretein belül pedig elképesztő alkotás láttak napvilágot.

A IV. Életmód Táborra visszagondolva mérhetetlen hálát és boldogságot érzek. Mindezt csak fokozzák a szülőktől és táborozóktól érkező pozitív visszajelzések. Épp ezért rendületlenül haladunk tovább azon az úton, amire négy éve léptünk, hogy segítsük, támogassuk fiataljainkat. Megadjuk nekik a boldog felnőtt élethez szükséges tudást, amit egyelőre az iskolákban sajátíthatnak el.

Ha szeretnéd a saját szemeddel látni miként zajlik egy Vulkán rendezvény és átélni ezt a remek hangulatot, vagy csatlakoznál hozzánk a fiatalok segítésében, akkor szeptemberben személyesen is találkozhatsz velünk a IV. Élményfutás Csapatban nevű terepfutó versenyünkön. A részleteket hamarosan megosztom veletek a Vulkán Társulás Facebook oldalán és természetesen itt a blogomon is.

Addig is köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai rendhagyó tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9614939442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása