A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Miért ne félj a kudarctól?

2019. június 13. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

A világ megdöbbentő sebességgel változik, és az, aki nem hajlandó fejlődni, csak céltalanul sodródik az életben, mint a kormányos nélküli hajó a viharos tengeren.

Miért is hoztam neked ma ezt a tanítást? Miért is foglalkoztat engem ez mostanában?

Többek között azért, már három hét múlva indul a IV. Életmód Tábor, ahol a fiataloknak fogok erről egy oktatást tartani. Manapság a világháló tele van különböző sikersztorikkal, motivációs, lelkesítő beszédekkel, és kevés szó esik a kudarcról és azok feldolgozásáról.

Vegyük például a gyerekeket. Ha valamit jól csinálnak, akkor dicséretet kapnak tőlünk. Viszont abba az esetben, ha rosszul csinál valamit, akkor "lehurrogjuk". Ezzel öntudatunkon kívül azt kódoljuk az elméjükbe, hogy: "Ne próbálkozz!". Holott én azt gondolom, hogy a siker útján a próbálkozás fontosabb, mint az eredmény. Ezzel arra ösztökéled a gyermeked, hogy minden lehetőség magában rejti a sikert.

Ezért ne csak siker esetén dicsérd meg, hanem akkor is, ha elbukott. Ezzel azt a részét erősíted, hogy próbálkozzon újra. Ha így teszel bátrabb lesz és folyamatosan próbálkozni fog. Akár csak a híres Thomas Alva Edison, aki több mint 10 000 kísérletet végzett mielőtt a működő izzólámpát feltalálta. Amikor az újságírók a hibáiról faggatták, ő csak ennyit mondott: "Nem vallottam kudarcot, csupán felfedeztem 10 000 módszert, ami nem működik."

Az legyen számodra a fő iránymutatás, hogy a fejlődés a lényeg, nem ez határozza meg az ember igazi értékét. Az új dolgokat megtanulni sokszor nehéz, kemény munka és kitartás szükségeltetik hozzá, amik mellé gyakran köretként kapjuk a baklövéseket. A tévedés a tanulás része. A kudarcra tekints úgy, hogy most az életed eme szakaszában más megoldást kell keresni arra az adott problémára.

Arra biztatlak, hogy bármilyen kihívással tudj szembe nézni, mert a sikerhez vezető úton a kudarc mérföldkövei is el vannak szórva.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a tanításommal a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr2314892844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása