A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Miért nem működnek az újévi fogadalmak?

2019. január 03. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Az újévben is folytatom a hagyományokat, ami azt jelenti, hogyha csütörtök, akkor villámtanítás. Az év első videója mi másról is szólhatna, mint az újévi fogadalmakról. Pontosabban arról, hogy miért nem működnek az újévi fogadalmak?

Többféle teória is készült már erről a témáról, ami az okát kereste, hogy a legtöbb esetben miért vallanak kudarcot az év elején tett fogadalmak. Én azt látom, hogy ebben az időszakban az emberek bátrabban tesznek kijelentéseket, nyitottak a változásra. Az egyik leggyakoribb fogadalom, hogy januártól rendszeresen fogják látogatni az edzőtermet. Január első hetében tele vannak, majd ahogy telnek a hetek, hónapok, márciusra vissza a régi trend.

Miért van az, hogy a legtöbb esetben nem tudjuk végigcsinálni a dolgokat? A válasz egyszerű, nem vagyunk kitartóak. Ilyenkor a legjobb megoldás, hogy keresünk egy mentort, vagy a revizort magunknak, aki segít nekünk és számon kér. Az ember magát könnyen becsapja, viszont elmondani másnak, hogy lusta volt, az már kicsit ciki. Hiszen nem vagyunk egyformák.

Vannak olyanok, akiknek nagyon jó a hozzáállásuk, kitartóak. Másik viszont rögtön feladják az első holtpontnál. Ha esetleg te is ebbe a csoportba tartozol, akkor azt tanácsolom, hogy legyenek különböző stratégiáid, és kérj tanácsot olyan embertől, aki az adott területen már előtted jár.

Sok sikert, kitartást kívánok neked, hogy 2019-ben minden vágyad, minden álmod teljesüljön. 

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8614486328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása