A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Önelemzés

2018. november 15. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Itt a hét negyedik napja, ami azt jelenti, hogy hoztam az új villámtanítást már-már tavaszi verőfényes időjárással. Ma az önelemzés témája kerül terítékre.

Ha már elindultál az Átalakulásod útján, akkor érdemes néha egy kis időre megállni, és önelemzést, önvizsgálatot tartani. Ugyanis sokszor nehéz a tükörbe nézni. Nem akarjuk látni, hogy kik is vagyunk valójában. Nem akarunk azonosulni azzal, ami a számunkra nem szimpatikus. Amit mások nem szeretnek bennünk, azt valójában mi sem szeretjük magunkban. Csak ezt nehezen valljuk be.

Minden eddigi tapasztalatunkból érdemes kivenni azt, ami segít a további fejlődésünkben. Ha ezt megteszed, önelemzést tartasz, akkor a múltad alapján az életedből ki tudod venni azokat a dolgokat, amik már nem szolgálnak téged. Ez igaz fordított helyzetben is. Tudni fogod, hogy mi az, ami előre viszi a fejlődésedet. Így akár a személyiségedet, az egyéniségedet is tudod alakítani.

Viszont ezt csak úgy tudod megtenni, hogy végigelemzed. Én általában ezt a nap végén szoktam megtenni. Sőt már azt is figyelem, hogy a másik ember, akivel beszélek, hogyan kommunikál. Például, ha egy új személlyel ismerkedek meg, akkor már az elején megfigyelem az alap kommunikációját. Én 4 csoportra osztanám a beszélgetési formákat, aszerint, hogy miről beszél az adott illető:

1. Emberekről

Emberekről általában azok beszélnek a legtöbbet, akik szeretnek pletykálni, másokat nem túl jó fényben feltüntetni és rossz híreket terjeszteni. Nem akar saját magával, a fájdalmaival foglalkozni, és így akarja róla levenni a figyelmet. Még nem érett meg a felelősségvállalásra.

2. Eseményekről

Általában a politika, halálesetek, és egyéb negatív hírek, események kerülnek a beszéd középpontjába.

3. Múlt

A legtöbb esetben a múltjáról beszél, arról, ami eddig történt. Vagyis benne ragadt a múltban.

4. Jövő

Bizonyára kitaláltad, hogy ezek a személyek arról beszélnek, hogy hova tartanak, mik a céljaik, mit akarnak elérni. Én nagyon szeretek ilyen emberekkel beszélgetni, mert ők motiváltak, lelkesek. Jó a hozzáállásuk, és látják a dolgok napos oldalát. Persze nekik is megvannak a saját fájdalmaik, kihívásaik. Náluk sincs kolbászból a kerítés, viszont megtanulták kezelni a problémás helyzeteket és nem hagyják, hogy maguk alá temessék.

Az első három kategóriába tartozók még úgy gondolják, hogy a dolgok rajtuk kívül történnek és nincs befolyásuk a világuk alakulására. Mondjuk úgy, hogy csak sodródnak az árral. 

Nézd meg te is, hogy a környezetedben élő emberek miről szeretnek a legtöbbet beszélni. Hidd el nekem, tanulságos lesz, főleg azért, mert azok a személyek, akik az első három csoportba tartoznak, nagyon könnyen le tudnak húzni, viszik az energiádat. Azt tanácsolom, hogy a saját fejlődésed érdekében próbáld az ilyen a beszélgetéseket kerülni. Nem azt mondom, hogy rázd le ezeket az embereket magadról, hanem a helyzetet próbáld diplomatikusan kerülni. Ők az öntudatukon kívül rombolnak téged.

Tehát azt javaslom neked, hogy a nap végén, mikor már vége a munkának, lenyugodtak a kedélyek, ülj le, és elemezd végig a napodat. Pörgesd vissza, hogy mi is történt a nap folyamán, egészen reggeltől. Nagyon fontos, hogy ne ragadj le. Engem, mikor egy érzés a hatalmába kerít, akkor annak okát este ki szoktam elemezni.

Nehezítés képen csinálhatod mindezt tükör előtt, mikor a saját szemedbe nézve elemzed önmagad. A végén pedig mindezt elengeded. Ne bántsd magad amiatt, mert esetleg valakit a nap folyamán megsértettél. Ha elmulasztottad napközben a bocsánatkérést, akkor tedd meg távlatban. Küld ki az éterbe a bocsánatkérésedet. Mindezt ne azért tedd meg, hogy csak letudd és nyugodtan mehess az ágyba. Legyen mögötte az érzés is, hogy megbántad amit tettél, vagy mondtál.

Elsőre ez könnyűnek hangzik, mégis nagyon kevesen teszik, ahogyan korábban és sem tettem meg. Viszont ez nagyon fontos, mert ha ez a negatív gondolat, érzéssel átitatva gyökered ver az elmédbe, akkor azt onnan nagyon nehéz kitépni. Ezért is nagyon lényeges mozzanat az önelemzés minden nap végén. Soha ne menj úgy aludni, hogy valamilyen rossz érzés, rossz gondolat van benned. A nagy tanítóktól gyakran hallod, hogy egy hosszú párkapcsolat titka, hogy soha ne feküdjetek le haraggal. A konfliktusokat beszéljétek meg, különben viszitek magatokkal tovább másnapra, ami rányomja a bélyegét a hangulatodra.

Ha úgy érzed, hogy további segítségre van szükséged, akkor csatlakozz hozzánk! 2018. december 1.-én lesz egy rendezvényünk Győrben, amire ezen a linken tudsz regisztrálni. Első és talán utolsó alkalommal lesz ingyenes, azért, hogy minél több embernek tudjunk segíteni. Nagy szeretettel várunk!

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6714373533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása