A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: III. Élményfutás Csapatban

2018. szeptember 27. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Csütörtökhöz érve ismételten jelentkezem az új videómmal. A mai szintén nem tekinthető hagyományos villámtanításnak, és nem is a megszokott környezetből jelentkezem. Fogalmazzunk úgy, hogy ismét bővül a rendhagyó tanításaim listája, méghozzá egy részlettel a Vulkán Társulás által szervezett III. Élményfutás Csapatban terepfutó versenyen tartott előadásomból.

2018. szeptember 22-én harmadik alkalommal gyűlt össze a Vulkán Társulás csapata, hogy az Élményfutás Csapatban keretein belül ismételten egy varázslatos napot töltsünk el a fejlődésre vágyó fiatalokkal, szülőkkel és barátainkkal. Szavakkal nehezen megfogalmazható az az érzés, ami a viszontlátás örömére a szívünkbe költözött.

A sport és a szórakozás mellett a tanulás sem maradhatott ki, persze a Vulkán Társulás filozófiájához hűen, játszva és jó hangulatban. Én egy különleges előadással is készültem, amely a "Fejezd be az aggódást!" címet kapta. Gondolom könnyen kitalálod, hogy mi volt a téma. Ebből hoztam most neked két részletet, amit ha figyelmesen végignézel, akkor a te Átalakulásodra is nagy hatással lehet.

Az első részlet ismerős lehet, az egyik korábbi tanításomból, ez pedig az álarc, amit mindannyian viselünk. Akár csak mi felnőttek, úgy a gyermekek is maszkot viselnek, máshogy viselkednek otthon, az iskolában, a barátaikkal és így tovább. Azért mert ők is, ahogy mi, azt akarják, hogy elfogadják őket. Viszont ez is viszi az energiát, emellett folyamatosan aggódunk, stresszben vagyunk. Ennek pedig idővel jelentkezni fognak a negatív hatásai, ahogy nálam is egy gyomorfekély képében. Ne feledd, ahogy a múlt héten is mondtam, "ép testben ép lélek", és "ép lélekben ép test".

A második részlet egy gyakori iskolai eset átbeszélése, mégpedig, hogy miért nem szeretnek a diákok tanulni? És vajon nálunk, a Vulkán Társulásnál miért szeretnek, miért járnak hozzánk vissza? A válasz egyszerű, nálunk játszva, szórakozva tanulnak a fiatalok. Itt nincs stressz, nincs aggódás. Hiszen az a legfontosabb, hogy a gyermekek szeressék a tanulást és érezzék jól magukat a bőrükben.

A videóból azt is megtudod, hogy mi a különbség az önbizalom és önbecsülés között. Sokan keverik a két kifejezést, pedig a két fogalom más-más dolgot takar. Mint ahogy az elfogadás és a beletörődés sem ugyanaz - fent ezt bővebben is kifejtem neked.

Zárszóként szívből köszönöm minden résztvevőnek, az önkéntesnek, a barátaimnak és a családomnak a csodálatos szombat napot. Neked pedig köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai rendhagyó tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Ha pedig szeretnél még többet megtudni a Vulkán Társulás munkájáról, céljairól, akkor kövess minket a Facebookon és bátran vedd fel velünk a kapcsolatot. Kedvcsinálóként az alábbi linken lesd meg a III. Élményfutásról készült kis videónkat.

Az utunk elején vagyunk, de hatalmasak a céljaink. Ehhez viszont nekünk is szükségünk van olyan emberek segítségére, támogatására, akik a szívükön viselik gyermekeink jövőjét és boldogságát. Ha te is részesévé akarsz válni a közösségünknek és önzetlenül segíteni a tehetséges fiatalokat, akkor nagyon nagy örömmel várjuk a jelentkezésed. Rajtunk áll, hogy milyen jövőt adunk a gyermekeinknek.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3814266489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása