A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Parkinson törvénye

2018. július 19. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Elérkezett egy újabb csütörtök és én ismét hoztam neked az új villámtanítást. A mai videómmal ismét a vállalkozás, egész pontosan a pénzügyek világa kerül a középpontba.

Hallottál már Parkinson törvényéről?

Cyril Northcote Parkinson, brit történész 1955-ben publikálta az általa megalkotott törvényt, amely kimondja, hogy a kiadások szintje arányban van a bevételeid szintjével. Eszerint mindig egyforma arányban fognak növekedni vagy csökkenni a kiadásaid és a bevételeid.

Viszont ahhoz, hogy elérd az anyagi függetlenséget és növekedjen a bevételed ezt a törvényt meg kell szegned. Igen, jól látod, most arra biztatlak, hogy megszegj egy törvényt. Figyeld folyamatosan a pénzügyidet. Amíg ezt nem teszed meg, újra és újra elfogod követni ugyanazokat a hibákat. Magyarul, ha több lesz a bevételed, akkor többet is fogsz költeni. Régebben én is elkövettem azt a hibát - néha még ma is -, hogy a Parkinson törvény szerint cselekedtem.

Mit kell tenned, hogy megszegd Parkinson törvényét?

Az első és legfontosabb dolog, amire szükséged lesz az az önfegyelem, önuralom. Meg kell tenned a lépéseket, akkor és úgy, amikor azok szükségesek, függetlenül attól, hogy van-e hozzá kedved vagy nincs. Persze, ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani. A kényelem, a szokásaink, a paradigmáink mind-mind visszatartanak, hogy kilépjünk a komfort zónánkból.

Ilyenkor nagyon hasznos, ha van egy Mastermind csapatod, akik segítenek neked felismerni a régi mintáidat és egy új nézőpontot mutatnak neked. De a legfontosabb, hogy legyen önuralmad és tudj döntést hozni. Miközben persze folyamatosan figyeled a pénzügyeid alakulását.

Azt javaslom neked, hogy vezess egy Excel táblázatot, amibe hetente vagy legalábbis havonta beírod az összes bevételedet és kiadásodat. Vagy, ha nincs rá módod, akkor egy kockás füzetben vezesd. Így fizikailag is fogod látni, hogy mire költesz. Garantálom, hogy lesznek komoly felismeréseid, hogy mennyi felesleges holmira költöd a pénzedet. Hiszen szinte minden felületen azt látod, és a tudtodon kívül programoznak arra, hogy vásárolj-vásárolj-vásárolj. A sok hitel-reklámról nem is beszélve. A fókuszod viszont mindig a bevételeiden legyen.

Ha megfogadod a tanácsomat, akkor sokkal gyorsabban fogod tudni megoldani az esetleges pénzügyi problémákat. Nem utólag fogod vakargatni a fejedet, hogy nem jön ki a matek.

Ne feledd, akaraterővel el tudod érni, hogy kézben tartsd a pénzügyidet és elérd az anyagi függetlenséget. Tudom, hogy képes vagy rá, benned is megvan az ehhez szükséges erő. Így el fogod sajátítani a pénztudatosságot.

Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Jövő héten újra várlak a megszokott időpontban!

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9614122951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása