A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Hogyan fogytam le? - Interjú Ildikóval

2018. június 14. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom,

ez itt A nagy Átalakulás blog, ahol minden csütörtökön megosztom veled a tapasztalataimat, a megszerzett tudásomat és az életem fontosabb eseményeit. Röviden a saját magam Átalakulását.

A mostani tanításomban a vezérfonal marad, viszont egy másik személy Átalakulásának útja, felkészülése és áldozatvállalása kerül a középpontba, egy csodálatos teremtésé, a páromé Ildikóé. Két héttel ezelőtt ígértem, hogy Ildikó csatlakozik hozzám és egy interjú keretében megosztja, hogyan élte meg az elmúlt 3 esztendőt.

A feleségemmel már találkozhattál a villámtanításaimban, pontosabban a floridai üzenetünkben. 2018. május 26-án, 45 életévével (remélem ezért nem kapok a fejemre) egy hatalmas dolgot vitt véghez, amiért nagyon büszkék vagyunk rá. Viszont ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a történet az elején és utazzuk vissza három évet az időben.

2015-ben együtt vettünk részt az akkori mentorom Pongor-Juhász Attila budapesti rendezvényén. A központi téma a három éves célkitűzés és azok megvalósítása volt. Az esemény vége felé a párom Ildikó felállt, és a résztvevők előtt kijelentette, hogy három éven belül Szlovákiában részt vesz egy országos fitness versenyen, ahol dobogós helyezést ér el. Ez volt az eddigi élete legnagyobb 4C döntése.

Őszintén bevallom, hogy a vállalása hallatán vakargattam a kis kopasz fejem. Tudniillik, hogy abban az időben Ildikónak az edzés nem állt az első helyen. Egész pontosan teljesen hanyagolta és nem sokkal előtte közel járt a 100 kilogrammhoz. Viszont elhatározta, hogy végigcsinálja, nekem pedig kutyakötelességem őt ebben segíteni. Hatalmas fába vágta a fejszéjét, de mind a ketten tudtunk, hogy hittel, kitartással és kemény munkával el fogja érni a célját.

Persze a képlet nem volt ilyen egyszerű, hiszen mindezt úgy akarta végigvinni, hogy ezen a területen nulla tapasztalattal rendelkezett, és közben vezeti a két húsüzletünket valamint gondoskodik a családjáról. 

Ezalatt a három év alatt az utolsó év volt a legkritikusabb, de hatalmas kitartásról és erőről tett bizonyságot. A mindennapi munka mellett kezdte el a kemény edzésmunkát. Az étrendjét is átalakította, hogy minél jobb formába kerüljön. A célhoz közeledve még egy lapáttal rátett. Naponta kétszer edzett, minden reggel hajnali négykor kardió edzéssel kezdte a napot, és munka után délután jött a második felvonás.

A záró fázis, pár héttel a verseny előtt pedig igazi embert próbáló időszak volt. Aki jártas a testépítés világában az tudja, hogy az utolsó hónapban a szénhidrát bevitelt majdnem nullára kell csökkenteni és pontosan meg van adva, hogy miből mennyit lehet enni. Arról nem beszélve, hogy a verseny előtti napokban már a folyadékbevitelt is nagyon vissza kell fogni. Magyarul a határaidat feszegeted, ami komoly hatást gyakorol az idegrendszerre is.

A történethez tartozik, hogy ez idő alatt folyamatosan dolgozott, még a verseny előtti napon is. Szombaton éjfélkor indultunk, hogy reggelre odaérjünk az ország másik végébe. Majd a verseny végévél azonnal indultunk vissza. Mindezt persze alvás nélkül abszolválta az egész család. 

De megcsinálta! 2018. május 26-án végre elérkezett az a pillanat, amiért eddig keményen dolgozott, az ő nagy napja. Többször hangsúlyoztuk neki, hogy: "Ez a Te napod! Élvezd minden pillanatát." 

Így hát szombaton, Nagymihályon részt vett egy országos fitness versenyen, ahol 5. helyezést ért el. Azon a napon az egész család együtt szurkolt és mindannyian tudtuk, különösen Ildikó, hogy ezért a pillanatért megérte.

Nehéz szavakba önteni azokat az érzéseket, amik akkor kavarogtak bennünk. Büszkeség, boldogság, szeretet  és harmónia együttese lengett minket körül. A 2015-ös fogadalom beteljesült, a három éves kőkemény munka kifizetődött és legyőzte önmagát.

Ildikó példájából akár te is meríthetsz erőt. Bebizonyította, hogy a lehetetlen csak egy szó. Hittel, kitartással, kemény munkával és egy támogató közeggel minden elérhető!

Végezetül engedd meg, hogy megosszam veled Ildikó üzenetét:

"Növekedj a saját tempódban! De mindenképp növekedj!" 

 

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9914047576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása