A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Megvalósítás mérföldkövei

2018. március 08. - A nagy ÁTALAKULÁS

Drága Barátom,

jól látod, hogy ismét elreppent egy hét és mint tudod, ha csütörtök, akkor villámtanítás. Ma elviszlek téged egy 8 mérföldes utazásra, amely a célodhoz vezet. Jól hangzik, igaz?

Mielőtt nekivágunk, kérlek alaposan olvasd el Earl Nightingale csodálatos üzenetét, ami után tisztábban fogod értelmezni a videóban hallottakat:

"A boldogság nem más, mint egy arra érdemes cél lépésről lépésre való megvalósítása."

Tehát az öröm forrása nem a cél, amit a végén elérsz, hanem maga az út, amely elvezet odáig. Bízom benne, hogy neked is van egy nagy célod, amit mindenáron el akarsz érni. Hiszen ez az alap, csak így tudsz elindulni a saját Átalakulásodon

Határozd meg, hogy hol állsz most, ez lesz a kiindulópont, majd képzeld el, hogy mit akarsz elérni. Lehet az egy ház, egy új autó esetleg nyári kirándulás. Bármi, ami neked a célod. Most jön egy kis csavar a történetben, cseréld fel a kettőt és visszafelé tervezd meg a folyamatokat. Ehhez pedig kapsz tőlem hívókérdéseket, amik vezetnek téged. Ezek lesznek a megvalósításod mérföldkövei.

Mivel lennél elégedett?

Írd le konkrétan és érthetően, hogy milyen eredménnyel lennél elégedett, mikor elérsz az út végére. Képzeld el, amint már ott vagy. Fesd le szavakkal ezt az állapotot az érzéseiddel együtt. Ez nagyon fontos.

Hol állsz most?

Ez a jelenlegi helyzeted. Itt állsz most, mielőtt elkezded a tervezést és a megvalósítást.

Mi a valódi célod?

Ide akarsz eljutni a megvalósítás végén. Ez a végállomás, amiért most tervezel. Azért lényeges, mert ezután tudod lebontani az egész folyamatot, vagy ahogy gyakran mondom, "feldarabolni a mamutot".

Mit fogsz tenni?

Tehát mivel fogod kezdeni, mi lesz ma az első lépésed. Nem holnap vagy a jövő héten, hanem ma! Hiszen tudod, hogy a döntőképes ember megállíthatatlan. A halogatás pedig kéz a kézben jár a döntésképtelenséggel.  

Mennyi időt szánsz rá?

Készíts egy időtervet. Fektess le konkrét határidőket, ameddig eljutsz az egyik pontból a másikba. Néhány tanító úgy gondolja, hogy az időtervezés nem fontos. Én viszont azt ajánlom, hogy csináld meg, különben megint könnyen halogatni fogsz.

Milyen eszközökkel rendelkezel?

Ez alatt az összes rendelkezésre álló eszközt értem, amikkel most rendelkezel. Anyagi javakra, szellemi tőkére, emberi kapcsolatokra. Mindent írj le, ami az eszedbe jut és fontos lehet a célod eléréséhez. 

Mik lehetnek az akadályok?

Azaz, milyen nehézségek várnak majd a megvalósítás alatt. Itt szó lehet betegségről, nem várt kiadásokról. Minden olyan váratlan esemény ide tartozik, ami akadályozhat téged. Leggyakrabban anyagi gondok merülnek fel, ezért mikor a költségeket tervezed, mindig számolj rá 10-20 százalék többletet. 

Hogyan követed a lépéseket?

Erre ajánlom neked, hogy vezess egy naplót. Írd le lépésenként, hogy éppen hol tartasz. Tartod-e a határidőket, milyen váratlan helyzetek merültek fel, mit valósítottál meg eddig. Legyél rugalmas, és ne ragaszkodj csökönyösen a meglátásaidhoz. Ha megfelelően tudsz alkalmazkodni, akkor biztosan eléred a célod. Akár egy repülő, eljut A-ból B-be, de szinte mindig apró útvonal módosításokat hajtanak végre repülés közben.

Végül, de nem utolsó sorban, ha elérted a célodat, akkor ünnepeld meg. Akár az elért mérföldköveket is, amik közelebb vittek a nagy álmodhoz. Légy magadra büszke, hogy elérted.

Köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál. Ha tetszett a videóm, akkor kérlek küld tovább. Neked csak egy kattintás, barátaidnak, ismerőseidnek sokkal többet adhat. Jövő héten újból várlak egy új villámtanítással.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3613724626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása