A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: A halogatás

2017. november 09. - A nagy ÁTALAKULÁS

Sziasztok!

Ismét eltelt egy hét, elérkezett egy újabb csütörtök, ami azt jelenti, hogy itt az új villámtanításom, mégpedig a halogatás.

Ne haragudj, fáradt vagyok, amúgy sok a dolgom és éhes is vagyok. Szóval majd holnap megírom ezt a bejegyzést. Bocsi.

Ismerősek ezek a kifogások? Valljuk be, mindannyian használjuk, amikor valamit nem akarunk vagy nincs kedvünk megcsinálni és halogatjuk az elvégezendő feladatokat. De álljunk meg egy pillanatra és jusson eszünk be Robert Kiyosaki mondata:

"Az a szegény, a sikertelen, a boldogtalan, aki a leggyakrabban ejti ki a holnap szót."

Akkor, most az első dolog legyen az, hogy elfelejted ezt a szót. Töröld ki! 

Ha ez megvan, halogatás nélkül mehetünk tovább. Ami, egyébként egészen az őskorig nyúlig vissza, a barlanglakó emberek koráig. Ők a biztonságot nyújtó barlangot csak abban az esetben hagyták el, mikor az éhség vagy egy természeti katasztrófa rákényszerítette. Mondhatjuk, hogy a halogatás evolúciós örökségünk.

De már nem barlangokban élünk, nem kell attól félnünk, hogy felfal egy kardfogú tigris, akkor mégis miért odázzuk el a döntéseket, tennivalókat?

A halogatás mögött a leggyakrabban a következő okok egyike vagy akár több húzódik meg:

  • motiváció hiánya,
  • perfekcionizmus,
  • félelem,
  • információ hiánya,
  • képesség hiánya,
  • mások véleménye,
  • dac.

Minden esetben, mikor egy bizonyos dolgot halogatsz az életben, ezen okok valamelyike húzódik a háttérben. A videómban bővebben kifejtem, részletes magyarázatot adok neked az egyes pontokról.

Bizonyára már kezded kapiskálni, hogy miről beszélek, akkor most jön a szokásos kérdés, hogy: "rendben, akkor mit tudok tenni ellene?". Ezért most adok neked egy nagyon egyszerű, hasznos ötletet, amit én is alkalmaztam. Ülj le, végy magad elé egy fehér A4-es papírt, kék tollat és írd fel az alábbi kérdést: "mit halogatok a leggyakrabban?". Sorba írd le azokat a területeket, amiket halogatsz, mert az első lépés az ok vagy okok feltárása.

Ha ez megvan írd fel a következő kérdést: "miért halogatom?". Ez ad neked egy mélyebb, részletesebb rálátást. Miután végeztél a listával, oszd meg a gondolataidat egy olyan személlyel, aki a bizalmasod és valós tükröt tart eléd. Tőle kérj tanácsot, mert ez az ember motivál és azt akarja, hogy fejlődj. Ne olyan embert keress, aki a múltban ragadt vagy hamis képet mutat rólad. 

Ez a papír, most az egyik legfontosabb irat a számodra, mert leírva látod azokat a területeket, amiken muszáj változtatnod az Átalakulásod érdekében. És van még egy fontos gondolat, amit vés be az elmédbe:

A halogatás és a döntésképtelenség kéz a kézben jár.

Ha úgy érzed a mai tanításom ismét hasznos tudást adott, akkor bátran küld tovább. Neked csak egy kattintás, de másnak fényt adhat a sötétben.

Köszönöm, hogy ismét velem tartottál és egy hét múlva hozom neked az újabb tanítást!

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8813217697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása