A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Ki a sorsod irányítója?

2017. november 23. - A nagy ÁTALAKULÁS

Kérlek kérdezd meg magadtól, hogy ki a sorsod irányítója?

Egyszerű kérdés és, ha rendszeresen követed az oldalam és nézd a villámtanításaimat, akkor kapásból tudod a helyes választ. Akkor mégis miért teszem fel újra?

Jelen helyzetben két helyes megfejtés is szóba jöhet. Az első a jól ismert közmondás: "Az ismétlés a tudás anyja". De most mégsem ez húzódik meg a háttérben, hanem a 2017.11.21-én tartott előadásom a Hidaskürti Magán Szakközépiskolában. 70 kicsit félénk, de mégis kíváncsi diákot motiválhattam, ami, bevallom nagyon hiányzott már. Hiszen utoljára a szeptemberi II. Élményfutás Csapatban rendezvényen foglalkoztam egyszerre több fiatallal.

Tehát ismét leírom a lassan szállóigévé váló mondatomat, hogy ismét egy rendhagyó tanítást adok neked, pontosabban megosztok veled egy részletet az iskolai prezentációmból. Azért, hogy te is érzed át egy iskolai "workshop" különleges, izgalmas hangulatát. Mert igaz, hogy 16-18 éves fiúk és lányok vettek részt az előadáson, de biztosra veszem, hogy te is megtalálod benne a neked szóló üzenetet.

Visszatérve az alapokhoz, az oktatáshoz, egy klasszikus kérdéssel indítottam: "Van itt olyan ember, aki nem fél?". Persze a 70 hallgatóból azonnal volt egy jelentkező, egy energikus fiatal srác. Ő felállt, kihúzta magát és kijelentette, hogy nem fél semmitől. A reakció sem maradt el, a hangos nevetés a többiektől. Tetszett a bátorsága, hogy azonnal be mert kapcsolódni. A legtöbb esetben, mint ahogy most is tapasztaltam, az elején nem mernek kommunikálni az előadóval, hanem csak egymás között.

Ahogy haladtunk előre, szépen lassan kezdtek egyre többen bekapcsolódni. Folyamatosan kezdték lebontani az ellenállásukat és engedték be az információkat. És az új megvilágításnak köszönhetően egyre tisztább képet kaptak a saját életükről, a döntéseik és viselkedésük hátteréről. Szemmel látható volt, ahogy a felismerték a mintáikat, visszaköszöntek a problémáik és a félelmeik. Itt már senki nem tette fel a kezét, hogy nem félSőt, az előadásom végeztével a csoport legbátrabbika odajött, megköszönte a tanítást és nagy öleléssel búcsúztunk. Abban a pillanatban tudtam, hogy átment neki az információ és megértette miről is szólt a 90 perc.

Zárásként pedig minden diákot megleptünk a Vulkán Társulás éves magazinjával, és egy kis motivációs célkártyával. Ezen felül, nem várt "bon-bon"-ként tartottunk egy sorsolást, ahol 3 szerencsés diák és egy nagyon aktív diáklány ajándék könyvekkel gazdagodott.

Bátran le merem írni, hogy a fiatalok mellett én is sokat tanultam tőlük azon a napon. Ezért ezúton is szívből köszönöm a Hidaskürti Magán Szakközépiskola igazgatónőjének Mgr. Szabó Brigittának és Mgr. Darnai Bálint Tanár úrnak a meghívást. Két elszánt, lelkes pedagógus, akik nagyon sok energiát fektetnek abba, hogy a diákok a kötelező tananyagon kívül is hozzájuthassanak új tudáshoz.

Neked pedig köszönöm, hogy ismét velem tartottál és, ha elnyerte tetszésed a heti tanításom, akkor bátran küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, de neki egy új életet jelenthet.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - vállalkozó, író, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6113352189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása