A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc - Az ingerküszöb

2017. július 27. - A nagy ÁTALAKULÁS

Ismét elérkezett az újabb tanításom, amiben egy nagyon érdekes témát mutattok be neked, mégpedig az "Ingerküszöböt".

Nézzük meg mit jelent az a szó, hogy inger. Ingerek azok a külső és belső tényezők, változások, hatások amik nap, mint nap érnek bennünket. Minden embert érnek ingerek, de általában mindenki máshogy reagál.

Itt jön képbe az ingerküszöb, ami egy határvonalnak is tekinthető. Tehát, hogy meddig tudod elviselni az ingereket anélkül, hogy kiborulnál és hevesen reagálnál. Ha alacsony az ingerküszöböd, akkor rosszul reagálsz a külső hatásokra, hamar elveszted az önuralmad. Aminek testi tünetei is vannak, gyors szívverés, kipirosodás. Ugyanis az agy megkapja az impulzod és jelez a testnek.

Talán a legjobb példa, hogy teszteld az ingerküszöböd az autóvezetés. Nagyon sok behatás ér vezetés közben, például valaki bevág eléd, nem ad elsőbbséget vagy bemutat neked. Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor az ember nagyon könnyen elveszti az önuralmát. 5-6 évvel ezelőtt még én is ilyen voltam. Képes voltam valaki után hajtani, hogy jól leordítsam a fejét. Az volt az oka, hogy türelmetlen voltam, nem volt bennem alázat és nagyon alacsony volt az ingerküszöböm.

Viszont az Átalakulásom egyik nagyon fontos eleme volt, hogy folyamatosan figyeltem magam, és a türelmen, alázaton dolgoztam. Az ilyen mély paradigmákat nem tudod az egyik napról a másikra leküzdeni. Folyamatos, kitartó munkát igényel. Minden embernek más ez a szint. A nagyon türelmetlen embernek akár évekbe is beletelhet, hogy változást érjen el. De, ha kitartó vagy, a pozitív eredmény biztosan nem marad el. Ebben sokat tud segíteni, ha naponta legalább háromszor, 5-10 percet meditálsz és a belső tanítódra figyelsz.

Egy idő után saját magadon fogod észrevenni, hogy egyre több ingert tudsz elviselni anélkül, hogy rosszul éreznéd magad. Megtapasztalod majd, hogy folyamatosan emelkedik az ingerküszöböd.

Köszönöm, hogy ismét velem tartottál és ha tetszett a videóm kérlek küld tovább. Neked csak egy kattintás, de barátaidnak, ismerőseidnek sokat segíthet.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr2712694529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása