A nagy ÁTALAKULÁS

8/7 - Mikóczi Ferenc: Mentor választás

2017. július 06. - A nagy ÁTALAKULÁS

Kedves Barátaim, csütörtök van, így hát itt az újabb villámtanításom a számodra. A 8 részes sorozatom 7. felvonása, "A mentor választás".

Neked már van mentorod?

Ha az utat, amelyen elindultál a nagy Átalakulásodon hatékonnyá és gyorsabbá akarod tenni, akkor azt tanácsolom neked, hogy feltétlenül keress magad mellé egy mentort, tanítót.

Ha a következő kérdésed az, hogy: "ki legyen az?", akkor mindenképp azt tanácsolom neked, hogy válassz magadnak olyan mentort, aki már előtted jár azon az úton, ahova te még csak most tartasz. Érdemes azt is megvizsgálnod, hogy ő isten igazából miben is jó, mert ha mindketten ugyanazon a területen vagytok erősek, akkor nem tudjátok kiegészíteni egymást.

Viszont, ha nincsenek földet megrengető álmaid, vágyaid, akkor simán válassz magadnak egy revizort, aki majd az utadon tart és amikor padlót fogsz vagy esetleg feladnád, átlendít a holdponton. Ez az ember a Te bizalmasod legyen és ha szükséges, bármit tudjál vele megosztani, így beengedni őt a lelked rejtekébe.

Több, mint 5 év önfejlesztéssel a hátam mögött és 20 évi vállalkozói tapasztalattal, még mindig rengeteget tanulok és néha azon álmélkodok, hogy mennyire keveset is tudok. Azt tanácsolom neked, fogadd el azt a gondolatot, hogy a jó pap is holtig tanul. Ha ezzel az alázattal szemléled az életedet, megkíméled magadat nagyon sok csalódástól.

Ha már előrébb jársz az önfejlesztésben, akkor a nagy döntéseid előtt mindenképp hagyatkozz a belső tanítódra.

Záró gondolatként had idézzem Albert Einstein egyik gondolatát: "Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak."

Köszönöm, hogy megnézted a heti villámtanításomat és a jövő héten várlak a sorozatom befejező részével.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, motivátor, vállalkozó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr10012644771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása