A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Az ösztön

2020. február 13. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

A szokásomhoz híven a hét negyedik napján, ismét hozom neked az új villámtanításomat. A mai témánk az ösztön, ami kimondottan a kedvenc témáim közé tartozik.

Elsőként fontos, hogy egy dolgot tisztázzunk, amit nagyon sokan összekevernek, az ösztön nem azonos az intuícióval. Az ösztön DNS szinten belénk kódolt üzenet, ami által cselekszünk. Ez a tudatalattinkból táplálkozik. Ilyen ösztönös cselekedet például az önvédelem. Tegyük fel, hogy rohan feléd egy vadállat, a tested automatikusan felkészül a menekülésre és gondolkodás nélkül felmászol az első fára, amit meglátsz. Ebben az esetben a kiváltó impulzus külső forrásból jött. Viszont az impulzus jöhet belülről is, amire a tested reagál.

Van egy másik rész, amit szintén meg kell említeni, ha az ösztönről beszélünk. Gondolom hallottál már olyan emberekről, akikre azt mondják, hogy született tehetségek. Nem rég olvastam két egykori "csodagyerekről", Alexandra Nechitáról és Lukáš Vondračekről. Alexandrát már négy évesen "Kis Picasso" néven emlegették, mivel úgy festett, mint a híres művész. Lukáš pedig 5-6 évesen Mozart szimfóniákat játszott. Biztosan nem a szüleiktől vagy az óvodában tanulták meg homokozás közben. Ez a tudás sejtszinten volt beléjük kódolva és ösztönösen kezdett el Alexandra festeni, Lukáš pedig zongorázni.

Itt említhetném akár Arnold Schwarzenegger életútját is. Az Utam a csúcsra című könyvben van egy rész, ahol arról beszél, hogy ő mindig ösztönszerűen cselekedett. Nem gondolkodott azon, hogy mit, miért tesz, egyszerűen tudta, hogy az a jó irány.

Most pedig térjünk rá az intuícióra, amit azok is gyakran összetévesztenek az ösztönnel, akik rátértek az önfejlesztés útjára. A legfontosabb különbség, hogy az ösztönnel ellentétben az intuíció nem a tudatalattiból táplálkozik. Amikor lecsendesíted az elmédet, megszűnik benned az ellenállás mindennel szemben, a helyét átveszi egy jó érzés, akkor tudsz kapcsolódni a kollektív tudathoz. Az onnan kapott választ nevezzük intuíciónak. Nem gondolkodsz azon, hogy az az információ helyes, egyszerűen tudod, hogy az.

Bízom benne, hogy a mai tanításommal sikerült tiszta vizet öntenem a pohárba az ösztön és az intuíció kapcsán. Ha szeretnél további segítséget kérni ezzel a témával kapcsolatban, akkor keress bátran. Egyébként a júliusban megrendezésre kerülő V. Életmód Tábor programjába is bekerül a mai tanítás.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr7315470990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása