A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Fókusz

2018. szeptember 13. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Ismét elröppent egy hét, ami azt jelenti, hogy itt a legújabb villámtanításom ideje. A mai videóm központjában a fókusz áll.

Első lépésként kérlek tedd fel magadnak a kérdést: "Elégedett vagyok azokkal az eredményekkel, amiket eddig elértem és ahol most tartok?" Ha a válaszod nem, akkor bizony rossz helyen van a fókusz. 

Mielőtt mélyebben belemennék, nézzük meg, hogy mit is takar a mai címszavunk. Ugyanis megfigyeltem, hogy sokan félreértelmezik. Segítségképpen ma is készültem egy ábrával. Vegyünk egy nagyítót, amivel egy pontra figyelsz. Ha jól tartod, és folyamatosan csak arra az egy pontra összpontosítasz, akkor az egy idő után elkezd füstölögni, majd megbarnul és a végén meggyullad. 

Ha viszont folyamatosan mozgatod a nagyítót, vagy eltakarod a napfényt, akkor semmi nem fog történni azon a területen. Na ez a fókusz, lézerpontossággal egy területre figyelsz, arra, amin változtatni akarsz. Nézd meg, hogy mi zavarja a fókuszodat, lehet ez egy személy, zavaró gondolatok, vagy pedig a zűrzavar, ami körülvesz. Ezek miatt nincs eredmény.

Ez igaz a magánéletre és a vállalkozásra is. Most kicsit térjünk át az üzleti oldalra, és innen vizsgáljuk meg jobban a mai témánkat. Én a  vállalkozókat 3 csoportba szoktam osztani.

1. Superman

 Ide általában a kezdő vállalkozók tartoznak, akik nagy hévvel vakmerően vágnak a bele a bizniszbe.

2. Tányérforgató zsonglőr

Ez egy későbbi fázis. A Supermanek egy idő után rájönnek, hogy milyen sok mindennel jár is egy vállalkozás. Mivel nem biztos, hogy megengedheti magának, hogy munkatársakat vegyen fel, ezért egyszerre több dologgal kezdenek el foglalkozni, marketing, értékesítés, kiszállítás.

3. Karmester

Ez az utolsó fázis. Mikor a céget sikerült stabil alapra rakni, már csak annyi lesz dolga, hogy felügyelje és irányítsa a folyamatokat. Ezen a szinten a kollégák is elégedettek és nem kell tűzoltásokkal foglalkoznia a vezetőnek. Bevallom még én sem tartok ezen a szinten.

Ha vállalkozol, akkor mindig arra a terültre fókuszálj stabilan, ahol elakadásaid vannak. Ha kevés a bevételed, akkor ne a szervezet fejlesztésre vagy a koncentrálj, hanem az értékesítésre. Derítsd ki, hogy hol van a probléma. És persze mindezt jó érzéssel csináld, a jelenben. Amikor stresszben vagy és úgy akarod ezeket megoldani, nem fog sikerülni. Ne azért érezd jól magad, mert táncolsz, hanem azért táncolj, mert jól érzed magad. A kettő között hatalmas a különbség.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6714238393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása