A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mit kezdj a negatív gondolatokkal?

2019. március 14. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Villámléptekkel elérkeztünk egy újabb csütörtökhöz, ami azt jelenti, hogy itt az új villámtanításom ideje. A mai videóm a gondolatokról, pontosabban a negatív gondolatokról fog szólni. Kezdjük ismét egy kérdéssel: Tudod, hogy egy nap mennyi gondolat suhan át rajtad? Több 10 000, mindössze egyetlen nap alatt. Ezek lehetnek pozitívak, semlegesek és negatívak.

Ez rengeteg gondolat, de honnan tudod eldönteni, hogy melyek szolgálják a céljaidat és mik azok, amik gátolnak? A válasz pofon egyszerű, a rossz, visszatartó gondolatok azok, amik lehúznak téged az Érzelmi Spirálon. Ennek a folyamatnak különböző stádiumai vannak, mint például a feszültség, szorongás, depresszió és paranoia. Most képzeld el, hogy a negatív gondolatod egy kis hógolyó a hegyoldalon, ami szépen lassan elkezd megindulni a mélybe. Ahogy halad lefelé egyre nagyobb lesz, gyűjti össze maga körül a havat. Végül pedig egy hatalmas lavinaként mindent elsöpör, ami az útja kerül.

Így működik ez a negatív gondolatokkal. Először jön egy rossz érzés. A múltbeli tapasztalataid alapján próbálsz neki ellenállni, tiltakozni, amivel sajnos rajta hagyod a figyelmed, a fókuszt. Ebből kifolyólag táplálod energiával, aminek következtében szisztematikusan húzod le magad a Spirálon egyre mélyebbre. Most jöhet a fő kérdés: mi a megoldás?

A kulcsfontosságú tényező, hogy folyamatosan figyeled a gondolataid. Ne ess pánikba, nem kell a napi több ezert fürkészni, hanem mindig csak az érzéseidet nézd. A fenti bekezdésben írtam, hogy az érzés mindig megelőzi gondolatot. Lehet közömbösség, nyugtalanság, frusztráltság, gyomorszorító érzés. Visszatérve a lavinás hasonlathoz, mi történne, ha a negatív kis hógolyót még az elején a kezedbe vennéd? Hát a tenyered melegsége elolvasztaná. Hogy működik ez a gyakorlatban?

A folyamat legelején, amikor megjelenik a rossz érzés, majd a gondolat, akkor nem tiltakozol, nem állsz neki ellen. Hagyod, hogy legyen és eluralkodjon rajtad. A figyelmedet áthelyezed egy pozitív tevékenységre, például zenét hallgatsz, felkeresed vagy felhívod a barátaidat, akik jó hatással vannak rád. Így ki tudod venni a negatív gondolat mögül az energiát, nem táplálod.

Persze ez nem fog egyik napról másikra azonnal sikerülni. Saját tapasztalatból tudom. Az Átalakulásom kezdetén én is utólag figyeltem meg, hogy hol csúszott el a folyamat. Ezután már menet közben képes voltam felismerni. A végső fázis, amiről eddig szó volt, hogy már az érzés megjelenésekor "nyakon csípem".

Hidd el nekem, te is el tudod ezt sajátítani. Tudatos megfigyelője légy a gondolataidnak. Tudd, hogy te nem a gondolat vagy, hanem a gondolat megfigyelője. Meg van hozzá az erőd, hogy bármilyen gondolatot simán tovább tudj engedni. Ugyanígy arra is képes vagy, hogy magadhoz öleld. Hiszen a pozitív érzéseken, gondolatokon érdemes rajta hagyni a figyelmet. Earl Nightingale szavaival élve: "Azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz."

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr814687936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása