A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Pozitív gondolkodás

2018. december 27. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Az ünnepi hangulatban eltelt egy újabb hét, én pedig hoztam az új, friss videómat. A mai villámtanításomban a pozitív gondolkodásmódról szeretnék veled pár hasznos gondolatot megosztani.

Valószínűleg már sok tanítótól, sok forrásból hallottál a pozitív gondolkodásmódról. Én most egy picit más oldalról közelítem meg ezt a témát. Először is, mindig van választási lehetőségünk, hogy egy adott helyzetre, körülményre hogyan reagálunk. Lehetünk szomorkásak, mélabúsak, vagy pozitívak, vidámak. De vajon a negatív dolgokhoz is mosolyogva kell hozzáállnunk? Nem feltétlenül. Arra gondolok, hogy a kialakult helyzetet reálisan képzeld el, és abból szemléld.

Nagyon gyakran két végletből nézzük a dolgokat. Az egyik, mikor negatívan, világvége hangulatban szemléljük a dolgokat. A másik viszont pont az ellentetje, amikor mindenben csak a jót látjuk. Ezzel az a gond, hogy így nem látjuk a valós képet, a realitást, és kudarcra vagyunk ítélve. Így hát marad az arany középút, a pozitív realitás. Tehát, ha be van borulva, akkor nem kell úgy tenned, mintha hétágra sütne a nap. Mindig a belső igazi éned szólaljon meg, és koncentrálj a megoldásra. Ebből adódóan, ha jön egy váratlan helyzet, az még nem ok arra, hogy rosszul érezd magad.

Ehhez kapcsolódóan van egy nagyon érdekes történetem. Jó néhány évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen Sanyi bácsi, nugyodjék békében, vásárolta fel a diót. Egyik alkalommal, mikor jött hozzánk vásárolni elkezdtünk beszélgetni a múltjáról, és szóba került a II. világháború is. Sanyi bácsi zsidó családból származott, ezért rengeteg fájdalmat, nélkülözést kellett átélni, megjárta a hadifogságot, fogolytábort. Elmesélte, hogy miután kiszabadították őket, akkor több társa a hónapokig tartó éhezés után megrohanta a raktárakat és szó szerint halálra ették magukat.

Egy másik esetnél végignézte, ahogy egy UAZ, amin 8-10 éves gyerekek voltak, ráhajtott egy aknára és felrobbant. Végül megkérdeztem, hogy tud ezekről a tragédiákról ilyen nyugodtan beszélni? Sanyi bácsi erre annyit mondott, hogy az életben nem kell mindig jól járnunk. Sokszor a fájdalmakból, kudarcokból, szenvedésekből tanuljuk a legtöbbet. Ez így van, hiszen a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mindaddig nem állunk meg a résben, amíg nem következik be egy trauma az életünkben, és nem jövünk rá, hogy az élet sokkal többről szól.

Azt tanácsolom neked, hogy mindig reálisan szemléld a dolgokat. Ne becsüld alá, de ne is reagáld túl, és légy megoldás-centrikus.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

 

Boldog újévet kívánok!

 

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6414495202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása