A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Miért vállalsz felelősséget?

2018. december 13. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Eltelt egy újabb hét, amit azt jelenti, hogy itt az ideje a heti villámtanításnak. Ma egy nagyon izgalmas és kulcsfontosságú témával készültem neked, amelyben a felelősségvállalást elemezzük ki részletesen.

Sokan vagyunk úgy az életünk bizonyos területein, hogy a felelősség vállalása helyett beledugjuk a fejünket a homokba, akár egy strucc. Most tedd fel magadnak a kérdést, hogy a te életedben hol szok ez leggyakrabban előfordulni? Valójában mit is jelent a felelősségvállalás? Azt, hogy vállalod minden tettednek, mondatoknak a következményét, még akkor is, ha az valamikor a múltban is történt.

Ez azért fontos, mert ezáltal növekedik az önbizalmad, az öbecsülésed és tisztában vagy a saját értékeiddel. Ha pedig nem vállalod a felelősséget, akkor elkövetsz egy hatalmas hibát; kiveszed az irányítást a saját kezedből. Vállald fel, hogy az is te voltál. Azt javaslom, hogy ezután végezz egy önvizsgálatot, hogy mi az, amit rosszul csináltál és azon változtatni kéne. Vagy lehet, hogy egy új gondolkodásmódra lesz szükséged, hogy ez többé ne forduljon elő.

Ehhez kapcsolódik egy mostanában nagyon trendi jelenség. Egyre több a tréner, oktató coach, és azt vettem észre, hogy közülük nagyon kevesen vállalják a felelősséget a tanítványaikért, és a tanításukért. Tegyük fel, hogy elmész egy drága konferenciára, vagy előadásra abban a tudatban, hogy ezáltal hozzájutsz olyan információkhoz, amelyek előbbre visznek az életben. Magyarul bizalmat szavazol az oktatónak.

Sajnos sok olyan mentor van, aki nem vállal felelősséget azért az információért, tudásért, amit ad neked. Sőt egyes helyeken már nyilatkozatot iratnak alá a résztvevőkkel, amiben áthárítják magukról a felelősséget

Tegyük fel, hogy az egyik képzés után fel vagy tüzelve, ég benned a tenni akarás, ezért hozol egy-két olyan döntést, amit előtte nem tettél volna meg. Viszont fennáll a veszélye, hogy ez rosszul sül le, aminek egy nagy pénzügyi veszteség lesz az eredménye. Ezért fontosnak tartom, hogy egy mentor, egy tanító az információért és annak átadásáért is vállalja a felelősséget.

Mit gondolsz, egy ilyen mester bízik a képességeiben?

Én tudom, hogy hatalmas lehetőség az, hogy átadhatom másokban a tudásomat, tapasztalataimat. Viszont ez egyben óriási felelősség is. Éppen ezért én csak azt mondom, csak arról beszélek, amit átéltem, amit kipróbáltam a saját életemben és működik.

Tehát vállald a tetteidért a felelősséget, és egyúttal viselkedj felelősségteljesen. Ezáltal nem csak sodródni fogsz az árral, hanem te irányítod a helyzeteket, körülményeket. Ne légy olyan, mint egy stucc. Járj nyitott elmével, nyitott szemmel és figyeld a körülötted lévő világot.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1914476184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása