A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Te már tudatosan élsz?

2018. május 24. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Sebes szárnyakon elrepült egy újabb hét, én pedig a szokásomhoz híven hozom neked az újabb villámtanítást, amit egy kérdéssel indítanék. Rögtön bele a közepébe, hiszen tőlem mindig csak a lényeget kapod.

Te már tudatosan élsz? Tudod miről szól a tudatosság?

Én azt mondom, hogy a tudatosság az, mikor a gondolataid, az érzéseid és az ösztönös cselekedeteid felett átveszed az irányítást. Mikor már nem reagálsz, hanem te irányítasz. Átveszed az életed hajójának az irányítását. Ott vagy a pillanatban és teljesen megéled a jelent.

A könnyebb megértés végett ismét hoztam neked két ábrát. Az elsőn egy fiút láthatsz, aki teljesen belemerül a telefonjába és nem veszi észre, hogy az orra előtt lévő csatornafedél nincs a helyén. A végén pedig szépen belezuhan.

A második kép egy ismert Youtube videóból származik, egy megtörtént esetet ábrázol. Egy baseball meccsen az ütő kicsúszott a játékos kezéből és egyenesen a nézők közé repült. Az egyikük azonnal reagált és kezét a mellette ülő fiú arca elé tette, ezzel megvédve őt egy komoly sérüléstől.

Mit gondolsz melyikük volt a jelenben? Gondolom a válasz egyértelmű. Hiszen ha tudatos vagy, a jelenben vagy, akkor bármilyen váratlan eseményre azonnal tudsz reagálni. Ne gondold azt, hogy aki már tudatos azzal nem történnek váratlan és rossz dolgok. Történnek, de azzal a különbséggel, hogy nem éli éli meg tragédiának. Minden rosszban felismeri a tanítást, mindenből le tudja vonni a konzekvenciát. És, ha felismerte mit akart neki az élet tanítani, akkor már többször nem fog megismétlődni, ezt garantálom. Persze ehhez el kell érni egy bizonyos szintet.

A tudatosság szintjeibe most nem akarok részletesen belemenni, hiszen sok megközelítés létezik, mint például a Hawkins-féle tudatossági skála. Ezért csak nagy vonalakban említem, hogy kicsit be tudd határolni magad.

Az első szint maga az ébredés. Amikor ráébredsz, hogy sokkal több van a világban, mint amit eddig gondoltál. Ezt az állapotot ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a kiscsibe kikel a tojásból és egy teljesen új világ tárul a szemé elé. Majd szépen elindulsz az Átalakulásod útján.

Itt már a valóban fontos dolgok kerülnek előtérbe. De a régi minták még ott vannak benned és néha ezek szerint cselekszel. Ezek a paradigmák olyan mélyen vannak belénk égve, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra levetkőzni. Ehhez kitartás, önfegyelem és önmagunk állandó figyelése szükséges.

Ezután következik az elfogadás szintje. Egy tudatos ember képes elfogadni mindent olyannak, amilyen. Még a rossz dolgokat is, mert tudja, hogy minden hordoz magában tanítást. Nagyon magas szinten már képes ítélkezés szemlélni a világot és az embereket. De ez sem történik meg egy csattintásra.

A következő a szeretet szintje. Mikor képes vagy a szeretet érzésére kapcsolódni. Jegyezd meg, hogy egy tudatos ember soha nem tesz és nem is kíván rosszat a másiknak, még gondolatban sem. Nem tesz olyat másokkal, amit ő sem szeretne, hogy vele megtegyenek.

Mielőtt rátérnék az utolsó szintre egy fontos dolgot megemlítenék. Ezeken a lépcsőfokokon úgy érezheted, hogy több vagy másoknál. Jobbnak tartod magad azoknál, akik még nem ébredtek fel, vagy szerinted alacsonyabb szinten vannak. Ezt hívom én "spirituális egónak"

El is érkeztünk az utolsó szinthez, ami a megvilágosodás, mikor ember és Isten egybeolvad. Kettő megszűnik és egy egészként létezik tovább. Ide nagyon kevesen jutnak el a fizikai síkon. Itt megemlíthetném Buddhát vagy Gandhit, ők megvilágosodtak. 

Ezek alapján pontosabb képet kaphatsz arról, hogy te mennyire vagy tudatos. Ha most úgy érzed még az út elején jársz és nincs minden rendben, ne csüggedj. Velem sincs minden rendben és ez így jó. Tudod, hogy miért? Minden akkor jön el az ember életében, mikor megérett rá. Te csak dolgozz magadon szisztematikusan és törekedj arra, hogy holnap több legyél, mint tegnap voltál.

Egy tudatos ember mindig tanul. Lehet, hogy már magas szinten vagy, de szerintem még az én videómból is kaphattál valami újat. Egy olyan morzsát, amit már többször hallottál, de most értetted meg. Jól jegyezd meg, a szenvedés legfőbb oka a tudatlanság és egy tudatos ember mindig tanítható. Mindig.

Tehát légy türelmes, tanulj, járj nyitott szemmel és folyamatosan figyeld magad. Ezek a legfontosabbak. 

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy ismét hasznos tudást adtam át neked. Ha tetszett a videóm akkor kérlek küld tovább barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, de nekik hatalmas lökést adhat. Jövő héten ugyanitt várlak az új villámtanításommal.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr513997014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása