A nagy ÁTALAKULÁS

8/3 A taníthatósági index

"Tudni és nem csinálni, egyenlő azzal, hogy nem tudod."

2017. június 08. - A nagy ÁTALAKULÁS

Ismét csütörtök van, ami azt jelenti, hogy jön az újabb villámtanításom, a 8 részes sorozatom 3. fejezete, a taníthatósági index.

Mi is az a taníthatósági index?

Mint a neve is mutatja, ez egy mérőszám, aminek a segítségével megtudhatod, hogy Te magad mennyire is vagy tanítható, tehát, hogy milyen mértékben vagy képes az újonnan megszerzett tudást feldolgozni és beépíteni a mindennapjaidba.

Ennek segítségére kidolgoztam egy táblázatot, amiben a függőleges oszlopon szerepelnek azok a szokások, amiket hajlandó vagy beépíteni az életedbe, a vízszintes tengelyen pedig azok, amikről képes vagy lemondani a fejlődésed érdekében.

Tehát egy 1-10 skálán állapítsd meg, hogy mennyi új dolgot vagy képes bevezetni és ezalatt hány régi szokásodról vagy hajlandó lemondani, amik nem szolgálják a fejlődésedet.

A két szám szorzatából megkapod a taníthatósági indexed. 

Te mennyire vagy tanítható?

Lehet most azt mondod, hogy nagyon tanítható vagy. De, ha őszintén belövöd magad a skálán, akkor tudod meg az igazságot. 

Ugyanis, akinek nagyon magas a taníthatósági indexe, az befogadja az új információt, de előtte világosan szükséges levezetni a gondolatmenetet és amint azt megértett, azonnal a szerint cselekszik.

Sokáig én is azt gondoltam, hogy nagyon magas a taníthatósági indexem. Viszont rájöttem, egy dolog hiányzott, a rugalmasság.

Köszönöm, hogy megnézted a 8 részes sorozatom harmadik videóját.

Kérlek, ha tetszett küld tovább. Neked csak egy kattintás, de lehet egy barátodnak vagy ismerősödnek sokat fog segíteni.

A jövő héten csütörtökön jövök a negyedik résszel, kérlek tarts velünk.

Namaste

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, motivátor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9712576103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása