A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: A megbocsátás

2020. január 23. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Ahogy megszokhattad, a hét negyedik napján ismét hozom neked az új villámtanításomat. A mai videóm témáját egy olyan fiatalembertől kaptam, aki részt vett a IV. Életmód Táborban és a IV. Élményfutás Csapatban terepfutó versenyen. Sőt az Élményfutáson még egy előadással is készült számunkra.

Ő Jamriska Sebi a 17 éves középiskolai diák, aki a minap megkeresett, hogy bármennyit is keres-kutat a videóim között, nem talál tanítást a megbocsátásról. Sebi, most a te külön kérésedre a megbocsátásról fogok beszélni a mai bejegyzésemben.

Az évek alatt megfigyeltem, hogy minél fiatalabb az egyén, annál hamarabb "kapja fel a vizet", kerül olyan konfrontációba, aminek harag lesz a vége. Ahogy telnek az évek, egyre bölcsebbé, megfontoltabbá válik az ember, ami által az ilyen helyzetek száma is csökken.  

Az én látásmódom szerint a megbocsátás kiindulópontja a megbánás. Tegyük fel, ha te megsértettél valakit és azt szeretnéd, hogy megbocsásson neked, akkor először neked kell őszintén megbánnod amit tettél, vagy mondtál. Fontos, hogy ne azonosítsd magad a tetteddel, mert az csak egy viselkedési forma, amit akkor éppen képviseltél.

Most nézzük meg ugyanezt a dolgot a másik oldalról, amikor is téged bántottak meg, és Te azt mondod: "Megbocsátok neked". Ha te ezt a személyt a viselkedésével azonosítod, akkor valójában az előbbi mondat így hangzik: "Megbocsátok neked. De nem felejtek!". Ez még mindig az ego. Viszont ha meglátod a szellemi lényt a bántó tett mögött, és szívből mondod, akkor fogsz valóban megbocsátani neki. Innentől ténylegesen lekerül róla a figyelmed, szemben az előző esettel.

Azt javaslom, miután megtörtént egy ilyen szerencsétlen helyzet, minél gyorsabban kérj őszintén bocsánatot. Ugyanis, ahogy telik az idő, úgy kezded el saját magadat egyre jobban bántani. Ha azt akarod, hogy egy másik személy megbocsásson neked, akkor először magadnak kell megbocsátanod.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3215423040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása