A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Melyik 3 kérdést tedd fel a párodnak?

2019. december 12. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Eltelt egy újabb hét, én pedig szokásomhoz híven hozom neked az új villámtanítást. Az elmúlt hetekben a vállalkozáson volt a hangsúlyt, most viszont a párkapcsolat kerül a középpontba. Mi az a 3 egyszerű kérdés, amiket tégy fel a párodnak? Sokan keresik, kutatják a hosszútávú párkapcsolat titkát, amihez most adok neked egy egyszerű módszert.

Az ihletet a mai videómhoz Szilárd barátomtól kaptam. A tegnapi beszélgetésünk során szóba került Nick Vujicic, a végtagok nélkül született író, motivációs szónok. Vujicic és párja naponta feltesznek egymásnak 3 kérdést, amik így hangzanak:

1. Mi az, amit kezdjek el csinálni?

Az első kérdés minden esetben arról szóljon, hogy mi az, amit kezdj el csinálni. Vagy mi az, amit másképp kellene csinálnod?

2. Mi az, amit ne csináljak?

A második kérdés lényege, hogy megkeressétek mi az a dolog, amit a hosszútávú párkapcsolat érdekében be kell fejezned.

3. Mi az, amit csináljak úgy, ahogy eddig?

A harmadik kérdéssel kapsz egy visszajelzést arról, amit eddig is jól csináltál és bejön a párodnak. A képlet egyszerű, csináld ugyanígy tovább.

Ezek a kérdések mindig rólad szóljanak. Ne a párodat akard "megszerelni", hanem arra összpontosíts, hogy te miben tudsz változni. Engedd őt kibontakozni, hogy beszélhessen az érzéseiről. Gyakori hiba, hogy feltételeket szabunk a másiknak: ha te ezt így csinálod, akkor én ezt fogom tenni. Ez a hozzáállás nem fog előrevinni, ezt garantálom. Először mindig magadon kezdj el dolgozni.

Ha értő figyelemmel hallgatjátok egymást, akkor látni fogjátok, hogy miben sikerült változtatnotok a korábbi beszélgetés óta. Természetesen ez kölcsön társalgás, így te is tedd fel ugyanezeket a kérdéseket a párodnak.

Ha a rengeteg elfoglaltságotok mellett nem tudtok minőségi időt fordítani egymásra, akkor azt javaslom, hogy havonta legyen egy nap, ami csak a tiétek. Barátok, rokonok, ismerősök nélkül, amikor a fókusz csak kettőtökön van.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3615349464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása