A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Tegyem meg most!

2019. október 17. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Eltelt egy újabb hét, én pedig szokásomhoz híven hozom neked az új villámtanítást. Ma egy gyakran visszatérő jelenséget vizsgálunk meg mélyebben, amiről már volt szó blogomon, ez a halogatás. A korábbi bejegyzésemben bemutattam a halogatás legfőbb okait, most pedig kitérek arra, hogyan tudod magad rávenni, hogy mégis megtett a szükséges lépéseket, vagy elvégezd a feladataidat.

Először megosztom veled a saját példámat, ami nagyon aktuális, ugyanis pont ma reggel történt meg. Elöljáróban elmondom, hogy a vállalkozásunkban a szeptembertől decemberig tartó időszak a leghúzósabb, amikor szinte semmi szabadidőnk nincs. Így például az eddig megszokott heti 3-4 edzés helyett most csak 1-2 alkalomra van időm.

Viszont ma reggel úgy alakult, hogy volt 2-3 szabad órám. A "kisördög" azonnal kapcsolt és arra gondoltam, hogy visszabújok az ágyba és ezt az időt alvással töltöm. Ám ekkor eszembe jutott, hogy van egy célkártyám, amit elő is vettem. Ezen a kártyán egy mondat szerepel: TEGYEM MEG MOST! Fogtam magam, felöltöztem és célba vettem az edzőtermet.

Akkor se csüggedj, ha még nem tudod ilyen szinten uralni a gondolataidat, ugyanis megosztok veled pár hasznos tippet, praktikát, amik a segítségedre lehetnek a halogatás leküzdésében.

Az első és egyik legbeváltabb dolog, nézz meg egy motivációs videót vagy hallgass hanganyagok. Ezek megemelik a rezgésedet és úgy érzed tettre kész vagy. Reggel még egy frissítő, hideg zuhany is nagyon tud segíteni abban, hogy felpörögj.

A fizikai fáradtság leküzdésére is vannak jól működő praktikát. Ilyen például, ha az újjaiddal elkezded a tested ütögetni apró kis ütősékkel, amik felpezsdítik a vérkeringésed. De említsük meg, hogy van, aki egy jó erős kávéra esküszik. Azonban van egy lényeges dolog, amire itt szeretnék kitérni. Alapból a testünk jóval többet bír, mint mi az gondoljuk, vagy amihez hozzászoktunk. Viszont ha huzamosabb ideig extrém módon túlterheled magad, keveset pihensz és ezért érzed magad fáradtnak, akkor inkább bújj vissza az ágyba és aludj egy jót.

Visszatérve a reggeli történetemhez, az edzés után sokkal jobban éreztem magam, fel voltam töltődve. Biztos már te is tapasztaltad, hogy fel tud dobni egy kis testmozgás. Ahogy azt is, ha valamit nem teszel meg a halogatás miatt, az letöri az önbizalmad.

Nézd meg, hogy a te életedben melyik az a terület, ahol a leggyakrabban üti fel a fejét a halogatás? Ha megvan, akkor döntsd el, hogy mi lesz az első lépés, amit megteszel a változás érdekében. Tartsd szem előtt, hogy te irányítod a gondolataidat. Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem megy, akkor keress bátran. Örömmel segítek neked.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr7215229784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása