A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mi a komplexitási plafon?

2019. április 25. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Húsvét után kipihenve, energiával feltöltve a hagyományainkat folytatva a hét negyedik napján hozom neked az új villámtanításomat. Ma ismét a vállalkozói lét, a cégvezetés kerül a középpontba a komplexitási plafon révén. Elsőre nagyon bonyolultan hangzik, valójában azonban nagyon sok mindenre megadja a választ az életedben, amit ki is fogok fejteni.

A komplexitási plafonról először Pongor-Juhász Attilától hallottam, akik Dan Sullivan-től hozta a hasznos tudást Magyarországra. Ha már évek óta vállalkozol, akkor tisztában vagy vele, a vállalkozásnak vannak különböző szakaszai. De nevezhetnénk ezeket akár mérföldköveknek is, amiken túl kell jutni. Úgy fogod észrevenni, hogy eljutottál az egyik szakasz végére, hogy megáll a fejlődés. Elérsz egy szintre, amin az addigi tudásoddal már nem tudsz túljutni. Ezt nevezik plafon állapotnak.

Az ösztöneid, a megérzéseid jelzik, hogy valami nincs rendben és lépni kell. Ezekre az intuíciókra nagyon ajánlott hallgatni, ugyanis az ösztöneink a tudatalatti kincstárunktól küldik az üzeneteket. Ezért soha ne kételkedj ezek igazában, még akkor sem, mikor a tudatos elméd próbál lebeszélni és visszatartani.

Bizonyára már te is érezted, hogy nem megy olyan jól az üzlet, mint eddig. Vagy belefáradtál és kevesebb lelkesedéssel végzed a dolgodat. Mikor ezek a jelek a felszínre jönnek, akkor első körben vizsgáld, hogy a három tényező, a test, a lélek és a szellem rendben van-e. Ha ezek rendben vannak, akkor kell a külső körülményeket alaposabban szemügyre venni.

A saját példámat említve, éreztem magamon, hogy a testemnek szüksége van a regenerálódásra. Húsvét előtt nagy volt a hajtás, rengeteget dolgoztunk és sok energiát használtam fel. Ezért április 20-án ismét elkezdtem a 10 napos barna rizs kúrát, amit már tavaly ősszel is megcsináltam. Ez, amit írtam, a testi rész. Ugyanígy vizsgáld meg te is mind a három területet, hogy hol lehet elakadásod.

A kis kitérő után térjünk vissza a fő témához. Dan Sullivan tanítása alapján a plafon állapot elérésének (a három tényezőt leszámítva) több oka is lehet. A leggyakoribb, hogy nincs meg a kellő tudásod az áttöréshez. Vagy nem olyan a jellemed, az attitűdöd, mint ahova te tartasz. Esetleg a szintlépéshez szükséges készségeid hiányoznak, amiket fejlesztened kell. Továbbá ide tartozik a szokások hiánya. Lehet, hogy egy olyan szokást kell bevezetned az életedbe, ami segíteni fog neked a plafon állapot áttörésében.

Én még itt megemlíteném, hogy sokat tud segíteni, ha új társaságba mész, olyan emberek közé, akik sikerorientáltak, pozitívak, lelkesek és tudnak neked tanácsod adni. Mint mondjuk egy MasterMind csapat.

Tehát, ha elérted ezt az állapotot, akkor ne ess kétségbe. Sosincs későn változtatni, tanulni, új szokásokat beépíteni az életedbe, vagy segítséget kérni. A nagy Átalakulás című könyvemben én is leírom, hogy milyen érzés volt 40 évesen visszaülni az iskolapadba. Annyit elárulok, hogy először kellemetlen, de nagyon is megérte.

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai témával is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr814785524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása