A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Kitartás vagy szerencse?

2019. január 24. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Eltelt egy újabb hét, én pedig szokásomhoz híven hozom neked az új villámtanítást. A megszokott környezetből egy felettébb hasznos témával, aminek a "Kitartás vagy szerencse?" címet adtam.

Biztos te is hallottad már, amikor egy jómódú emberről beszélnek, hogy gúnyosan megjegyzik: "Ennek könnyű! Biztos csak szerencséje van!". Én viszont azt mondom, hogy a szerencse az, amikor a felkészülés találkozik a lehetőséggel. Mit értek a felkészülés alatt? A pontosabb megértéshez előbb vizsgáljuk meg, hogy mi is a kitartás, amelyről már készítettem egy villámtanítást. Most viszont két példát is hoztam, amivel még jobban tudom neked szemléltetni.

Az első Arnold Schwarzenegger életútja, őt gondolom senkinek nem kell bemutatni. Azt talán már kevesebben tudják, hogy egy osztrák kisvárosban született és elég szerény körülmények között nevelkedett. Innen jutott el oda, hogy elnyerte hétszer a Mr. Olympia és hatszor a Mr. Universe címet. Ezt követő években Hollywood egyik legnagyobb csillaga lett, majd pedig Kalifornia Állam 38. kormányzója. Mindezt úgy érte el, hogy minden sokan lehetetlennek tartották. Viszont Arnie a kitartásának köszönhetően mindenkire rácáfolt.

A másik példa VIII. Eduárd brit király története, aki hajlandó volt lemondani a királyi címről azért, hogy feleségül vehesse Wallis Simpsont. Kitartott a szerelme mellett, nem hátrált meg és meghozott egy nagyon kemény döntést. Ahogy a mondás tartja, a többi már történelem.

Ezen példák fényében felmerül a kérdés, hogy a kitartás velünk született adottság? Én azt mondom, hogy nem. A kitartást folyamatosan lehet fejleszteni. Ugyanakkor ahhoz, hogy kitartó légy elengedhetetlen az égő vágy. Ha van egy olyan célod, amit istenigazából el akarsz érni, akkor meg lesz hozzá a kitartásod is. Ehhez persze fontos, hogy az valóban a te vágyad legyen, ne pedig valaki másét akard megvalósítani.

Az utad során biztosan lesznek majd holtpontok, amikor legszívesebben feladnád. Ilyenkor gondolj vissza arra, hogy miért is kezdted el. Legjobban a tűzhöz lehetne hasonlítani. Amikor már alig ég, akkor szükséges, hogy újabb fahasábokat tégy rá azért, hogy tovább lobogjon a láng.

Schwarzenegger is többször vallott kudarcot, de nem adta fel, mert teljes szívéből el akarta érni a céljait és hitt benne. Ugyanis a kitartás előbb vagy utóbb hitet teremt. A hit pedig a kudarc ellenszere, és szerfelett fontos ahhoz, hogy át tudj lendülni a holtpontokon. Azok adják fel elsőnek, akiknek nincs hitük, akik úgy érzik, hogy nem tudnak a belső erejükből meríteni. Valójában a belső erőd az mindig ott van veled, csak néha a "kétely éke" bejut a tudatodba. Viszont van rá lehetőséged, hogy ezt az éket kitöröld, mégpedig úgy, hogy felülírod egy pozitív gondolattal.

Ez mellett az utad során sok lehetőséggel is fogsz találkozni, amit lehet elsőre nem veszel észre. De ne csüggedj, ha kitartasz, a jelenben leszek és hallgatsz az intuícióidra, akkor idővel meg fogod látni. Ezt a saját tapasztalatomból tudom. Nekem nagyon nagy céljaim vannak, és ehhez mérten óriási kihívásokkal találkozok. Ámde képes vagyok észrevenni a lehetőségeket. Nézd meg te is, hogy az utadon-e vagy? Ha igen, akkor folyamatosan fognak jönni a remek alkalmak.

Azt kívánom neked, hogy tarts ki az utadon és legyen meg az égő vágyad. Higgy magadban, mert ez sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi körülményeid. Hiszen ma még nem tudod, hogy lehetőségeid jönnek, hogy mi van a radarképernyődön kívül. Végezetül pedig mindig légy hű önmagadhoz. Ahogy William Shakespeare írta:

Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,

Következik, hogy ál máshoz se léssz.

 

Köszönöm, hogy velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1814585478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása