A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Holtpont

2019. január 17. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

A hét negyedik napjához érkezve a hagyományokat követve hoztam neked az új villámtanítást. A mai videómmal ismételten egy különleges helyszínről jelentkezem, az impozáns, családbarát Kolping Hotelből, Alsópáhokról.

A hétvégén a családommal együtt részt vettem a magyar Carnegie Principle család 3 napos rendezvényén. A helyszín és a környezet csodálatos volt. Már a megérkezéskor éreztem, hogy milyen jó hangulata van az egész komplexumnak. A szeretteimmel egy külön házat kaptunk, amely természetes anyagokból épült, mondhatni egy bio ház volt. Látni lehetett, hogy mennyire ügyeltek a hangulatra, hogy nem csak kívül, hanem az épületeken belül is minden komfortos legyen.

Az alsópáhoki volt az első kelet-európai Kolping családi üdülő- és képzőközpont. A hotel a XIX. századi katolikus lelkész Adolph Kolping nevét viseli. Adoplh Kolping volt a Kolping mozgalom megalapítója, melynek tagjai fő feladatuknak tekintik a szociális problémák megoldását a keresztény szellemiségű nevelés által.

Kolping atya boldoggá avatásán II. János Pál pápa ezekkel a szavakkal jellemezte: „Az égből tájékozódott, miközben mindkét lábbal a földön állt. A Szentírás szavával szólva: a világban volt, de nem a világból való. Kolping imádkozva dolgozott, és dolgozva imádkozott.”

A Kolping családi hotelek azzal a céllal jöttek létre, hogy a családok minőségi időt tudjanak együtt tölteni. Kolping atya szavaival élve: "Az emberiség gyökere a család.". A három nap után állíthatom, hogy ezen a területen nagyon jól teljesít. A falakon olyan magyarországi hírességek képei sorakoznak, akik életében fontos szerepet játszik a família. Nagy örömömre az egyik portréról régi barátom és az egyik Mastermind csapatom tagja Kocsis Bálint mesterszakács mosolygott rám.

Mindamellett, hogy együtt lehettem a párommal és a gyermekeimmel, szombaton egy előadást is tartottam a CP család tagjai előtt. Az előadásom központi eleme a holtpont volt. A holtpontról már többször hallhattál itt a blogomon, például a párom sikerének alkotóelemeiről készült villámtanításomban.

Szombaton főleg a félelmek irányából közelítettem meg a témát, és valós történetekkel tettem könnyebben befogadhatóvá. Az egyik ilyen sztori volt Géza bácsi igaz története, amelyről a mai villámtanításomban is hallhatsz egy részletet. A visszajelzések alapján tudom, hogy nagyon sok embernek volt felismerése a saját életéből, és volt, akinek még egy-egy félelmét is sikerült legyőznie.

Ezúton is szívből köszönöm Dósa Szilárd barátomnak és a magyar Carnegie Principle csoportnak a lehetőséget, hogy egy fantasztikus közegben adhattam át a gondolataimat. Amellett, hogy nagyon jól éreztem magam a családom körében még taníthattam és tanultam is. Nagy öröm és hála van a szívemben, hogy ezúttal is tudtam másoknak segíteni.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a tanításommal a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr1514568388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása