Mikóczi Ferenc: Warrior Tábor - önfejlesztés egy más nézőpontból

2019. január 10. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

Csütörtökhöz érve ismételten jelentkezem az új videómmal. A mai tanításom témája kapcsolódik a tegnapi bejegyzésemhez, amelyben bemutattam a Warrior Tábort. Ígéretemhez híven ma bővebben beszélek az ott szerzett tapasztalataimról.

Ahogy írtam, a Warrior Tábor tudomásom szerint Magyarországon egyedülálló, férfiaknak szóló önismereti tréning, ahol biztonságos körülmények között kipróbálhatod magad a küzdősportokban és átlépheted a saját határaidat. Igaz, hogy ez egy új innováció, viszont látom a létjogosultságát. Mondjuk úgy, önfejlesztés egy más nézőpontból. Célja, hogy coaching és küzdelem révén felébresszék bennünk a belső harcost, hiszen mi férfiak valaha mind harcosok, vadászok voltunk. Mivel nekem a C1-es célom segíteni másoknak, hogy visszataláljanak önmagukhoz, így minden olyan képzést, edzőtábort, konferenciát, amely ebben segítséged ad, először magamon próbálom ki. Ha nálam bevált, akkor már nyugodt szívvel ajánlom másoknak.

A Warrior Tábort két rendkívüli fiatalember szervezi és működteti, a két táborvezető Tusnádi Roland és Kiss Gergely szabadfogású birkozó, aki részt vett a 2008-as pekingi olimpián.

A társadalmi és kulturális változások következtében tapasztalhatjuk, hogy a férfiak szerepe is változik, kezd ellaposodni. Pár hónappal ezelőtt beszélgettem Dr. Bagdy Emőkével, aki azt mondta, hogy a mai társadalom egyik legnagyobb problémája, hogy kezdenek kihalni a férfiak. Megváltozott a férfiideál, és kezd feminim irányba elmenni. Ez pedig hozza magával azt, hogy egyre gyakrabban cserélődnek meg a nemek közti szerepek. Ennek az is állhat a hátterében, hogy a szülőinket figyelve kit tartottunk dominánsnak személynek, ki volt a "túlélő". Ezáltal tudatalatt az ő mintáját kezdtük el követni, függetlenül attól, hogy melyik nemhez tartozik.

A mai tanításomban arra szeretnék rávilágítani, hogy a férfias énünk, ez a mivoltunk ez mindig is ott volt, és ma is ott van bennünk. Csak valamiért elnyomjuk, elfojtjuk ezt az erőt.

A videóban feltűnhet neked, hogy kicsit hiányzik belőlem a tűz, vagy legalábbis nem pörgök olyan magas fordulatszámon, ahogy szoktam. Ennek oka, hogy a táborban megsérült a térdem, ami még gyógyulóban van. A sérülésem után azon kezdtem gondolkozni, hogy milyen üzenetet hordoz ez magában? Feltettem magamnak pár kérdést:

1. Miért történt?

2. Mit nem vettem észre?

3. Mit kell abbahagynom?

4. Mit tanulhatok belőle?

5. Miért nem voltam a jelenben abban a pillanatban?

Rájöttem, hogy néhány dolgot még mindig erőből akarok megoldani. Ahelyett, hogy megállnék és megvárnám, hogy a lelkem utolérjen. Én az a típus vagyok, aki nagyon szereti a hatékonységot, ha mennek a folyamatok. Viszont nem mindig ez a jó út. Néha le kell lassítani, befelé figyelni és nem "erőből" akarni.

Mindamellett, hogy a Táborban harcoltunk, küzdöttünk, egy bizalmi kör is létrejött köztünk, ahol megosztottuk egymással az érzéseinket, tapasztalatainkat. Nagyon mély családi és vállalkozói sebekre derült fény ezáltal. Ez az a pont, amikor átlépsz egy határt és felismered a félelmeidet. A külső világodban csak azt láthatod, csak az jöhet létre, ami a belső világodban már létezik.

Néha szükségünk van arra, hogy vegyünk egy mély lélegzetet, és ismét a jelen pillanatba tegyük magunkat, mert igazán ennek van ereje.

Ha szeretnéd a benned rejlő harcost a felszínre hozni, kiemelni a férfi énedet, akkor a Warrior Tábor egy nagyon jó lehetőség számodra. Jól jegyezd meg, hogy a félelem ellensége a folyamatos bátor cselekedet. Ebben nagyon sokat tud segíteni a csapatszellem.

Azt kívánom neked, hogy légy bátor. Ha az eddigi életeddel nem vagy megelégedve, akkor kezd el figyelni, hogy mire van szükséged. Az Univerzum fogja neked küldeni a jeleket, csak vedd észre.

Ezúton is szívből köszönöm Tusnádi Rolandnak, Kiss Gergelynek és a csapattársaimnak a felejthetetlen napokat és jó érzésekkel ajánlom minden férfitársamnak a Warrior Tábort, ahol felszínre hozhatod a benned szunnyadó harcost. Kedvcsinálóként figyelmedbe ajánlom Roland videóját, amely betekintést ad a Warrior Tábor színfalai mögé.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6214553506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.